9 vinkkiä rauhallisempaan mielentilaan jouluostoksille

Jouluostoksilla käy tähän aikaa vuodesta paljon ihmisiä ja vauhti sen kuin kiihtyy, mitä lähemmäs joulua mennään. Liikenteessä on paljon ihmisiä, tuskastuttaa ja sarvi nousee otsaan. Voisiko siis olla mahdollista, että jouluostoksilla mielentila pysyisi rauhallisena?

Vielä muutama vuosi sitten allekirjoittanut oli se, joka tuskastui jouluostoksilla. Liikaa ihmisiä, liikaa jonoja, kiukkuisia ihmisiä, kuuma eikä löydä mitään ostettavaa kenellekään. Edelleenkin olen huono joululahjojen ostaja, mutta viime vuosien aikana olen tajunnut muutamia oleellisia asioita, miten jouluostokset voi hoitaa rauhallisemmin, hermoja menettämättä.

1. Liikenteessä on muitakin

Tämä nyt vain se on se fakta, joka täytyy hyväksyä. Kaupoilla on ennen joulua paljon muitakin ihmisiä, mutta lähes kaikki ovat täysin samalla asialla kuin sinä eli ostamassa joululahjoja ja ruokaa jouluksi. 

2. Pukeutuminen tilanteen mukaan

Pukeudu niin, ettei sinulle tule kuuma sisätiloissa. Vaikka ulkona on -10 astetta pakkasta, pienen automatkan kestää ohuemmassakin takissa. Sisätiloissa tulee kuitenkin kuuma, joten kevyempi varustus riittää. Näin vältytään vaatteista johtuvasta tuskanhiestä.

3. Pidä verensokeri balanssissa

Jos olet useammin tunnin liikenteessä, käy välillä jossain syömässä tai kahvilla. Jos verensokeri pääsee laskemaan liian alas, iskee nälkäkiukku ja se ei ole kiva.

4. Et todennäköisesti saa autoa oven eteen

Kaupungeissa ja kauppakeskuksissa parkkipaikat ovat kiven alla ennen joulua. Jos sulla on terveet jalat eikä pieniä lapsia mukana, kannattaa parkkipaikkaa suosiolla etsiä ensin sieltä kauempaa kuin siitä oven edestä. Näin vältytään muutamilta kirosanoilta. Jos mahdollista, kannattaa  viikonloppuisin lähteä liikenteeseen jo hieman ennen liikkeiden ja kauppojen avautumista.

5. Lähde liikenteeseen hyvässä seurassa

Hyvä seura, parempi mieli. Ota mukaasi ostoksille esimerkiksi ystävä. Voitte saada toisiltanne hyviä vinkkejä ja näkökulmia joululahjoihin. Samalla voitte käydä syömässä ja näin antaa toisillenne aikaa mahdollisten kiireisten ruuhkavuosien keskellä.

Perhekin on hyvää seuraa silloin, jos kaikkien hermo ei ole jo valmiiksi kireällä. Osan mielestä parasta seuraa on täysin oma seura, ylhäisessä yksinäisyydessä.

6. Varaa aikaa

Jos lähdet kiireellä juoksemaan kauppoja läpi, hermo kiristyy aivan varmasti. Varaa siis kunnolla aikaa. Esimerkiksi elektroniikka- ja koruliikkeissä ottaa oman aikansa, kun myyjiä on rajattu määrä ja moni tarvitsee henkilökohtaista palvelua. Kauppojen kassoilla saattaa olla jonoa, mutta se nyt vain kuuluu tähän.

7. Asenne ratkaisee

Kuten aiemmin todettiin, liikenteessä on muitakin, ihan samalla asialla kuin sinä. On siis oma valintasi, suhtaudutko kaikkiin muihin ihmisiin taakkana ja riesana, vai yritätkö olla ystävällinen ja luoda positiivisuutta ympärillesi.

Hymyt, kiitokset ja pienet ystävälliset sanat asiakaspalvelijoille näiden ruuhkapäivien aikana ovat kultaakin kalliimpia. He varmasti saavat kiukutteluakin osakseen aivan tarpeeksi, joten yritä sinä tehdä oma osasi siinä, että jätät sen huonon asenteen kotiin.

8. Tilaa verkkokaupasta

Nykyään netti on pullollaan erilaisia verkkokauppoja. Tavaraa ja tuotteita löytyy joka lähtöön. Jos siis hermosi ei kestä ei sitten yhtään kaupoilla kiertelyä, tilaa kaikki joululahjat mahdollisuuksien mukaan verkkokaupasta.

Tosin tässä on se, että on oltava ajoissa liikenteessä tilausten suhteen.

9. Kohta tämä on ohi

Loppujen lopuksi tämä pahin joulunalusruuhka on äkkiä ohi. Pian rauhoitutaan viettämään joulunpyhiä toivottavasti rauhassa ja niiden rakkaimpien ihmisten kanssa. 

 

Jos olet jo tältä vuodelta jouluostokset hoitanut, ota tästä hyvät vinkit muistiin ensi vuodelle :) Jos taas tämä kaikki on vasta edessä, ei muuta kuin tsemppiä koetukseen!

 

Rakkaudella
Henna

 

 

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *