Bloggaaminen – mitä kaikkea hyvää se onkaan tuonut elämääni?

Olen kirjoittanut tätä omaa, rakasta blogiani yli puolitoista vuotta. Tälle lyhyelle matkalle on mahtunut yllättävän paljon kaikkea hyvää, mistä olen enemmän kuin kiitollinen.

1. Uuden oppiminen

Blogin kirjoittamisen myötä on tullut opittua todella paljon uutta aina kirjoittamisesta somesisällön tuottamiseen, kuvien ottamiseen ja käsittelyyn sekä yhteistyökuvioihin. Yllättävän paljon mahtuu erilaisia asioita tällaiseen harrastukseen, varsinkin jos yhtään haluaa kehittyä ja kasvattaa blogiaan.

Loppupeleissä sisällön 

laatu ratkaisee.

Somemaailma on ihan oma juttunsa, mutta onneksi siihenkin alkaa pääsemään sisälle paremmin. Koko ajan ohjelmat ja sovellukset kehittyvät ja seuraajien niin sanotut vaatimukset kasvavat, mutta tärkeintä on yrittää pitää siitä omasta jutustaan kiinni.2. Kirjoittaminen on kehittynyt

Pätee missä tahansa elämän osa-alueella; jos jotakin taitoa ei pidä yllä, se pikkuhiljaa rapistuu, unohtuu. Uudelleen aloittaminen tuntuu vaikealta, ehkä jopa pelottavaltakin.

Olin nuorempana tyttönä kova kirjoittelemaan. Kirjeenvaihto oli yksi elämäni henkireikiä jonkun kymmenisen vuotta. Älypuhelimien tullessa kuvioihin sekä elämän muuttuessa muutenkin jäi kirjeenvaihto swappailuineen pois ja sitä myötä vapaamman, henkilökohtaisen tekstin kirjoittaminen.

Muistan, kun aloittelin bloggaamista, tuntui tuolloin selkeämmän tekstin kirjoittaminen monesti todella vaikealta. Ajatuksia ja aiheita vilisi päässä, mutta niistä ei saanut järkeviä tekstejä aikaiseksi. Nykyään kirjoittaminen on niin paljon helpompaa ja sujuvampaa. Tottakai on hetkiä ja kokonaisia tekstejä, joista tuntuu, ettei ihan mennyt nappiin, mutta mie olenkin harrastelija ;)

Kun aloitin blogini toisen perhevapaan aikana, helpotti tämä harrastus myös töihinpaluuta, ettei se  hieman virallisempien sähköpostien kirjoittaminen ollut ihan niiin kamalaa pitkän tauon jälkeen :) Toisin kuin perhevapaa vol ykkösen jälkeen. Silloin jo pelkästään koneella kirjoittaminen oli ihan kaameaa, saati niiden työsähköpostien kirjoittaminen :D

3. Uudet ihmiset, niiden vanhojen lisäksi

Monet bloggaajat haluavat verkostoitua ja pitää yhtä. Itse tulee paljon luettua muiden bloggaajien postauksia, kommentoitua niitä sekä blogeissa että somessa. Näin saa samalla itselleen näkyvyyttä, mutta myös hyvää mieltä toisille, kun vaivautuu reagoimaan julkaisuihin.

Monella bloggaajalla ei välttämättä ole aikaa lukea ja paneutua muiden teksteihin, mutta itse pidän sitä tärkeänä osana uuden oppimista ja itsensä kehittämistä, omalta osaltani. En vaadi tai oleta samaa muilta.

Aina joukkoon mahtuu mielenkiintoisia blogitekstejä,  

oli ne sitten kenen tahansa kirjoittamia. 


Osa bloggaajista tuntuu jo kovin tutuilta, vaikkei heitä ole koskaan nähnyt livenä, saati edes kirjoitellut sen syvemmin. Joidenkin tekstejä lukiessa tuntuu kuin lukisi omista ajatuksistaan. Blogien lukeminen antaa myös itselleni ihan hirveästi vertaistukea elämän eri osa-alueilla, aina mielen myllerryksistä perhearkeen.

On ollut ihana tutustua uusiin ihmisiin, joiden kanssa meitä yhdistää sama intohimo: kirjoittaminen. Heidän kanssaan voi keskustella kirjoittamisesta, kuvaamisesta, blogimaailman kiemuroista, blogiteksteistä, inspiraatiosta ja motivaation puutteesta. He ymmärtävät.

4. Blogiyhteisöön liittyminen

Tämä on yksi hienoimpia asioita kuluneen blogiurani aikana. Keväällä 2018 sain liittyä pienen, mutta ihanan blogiyhteisö Maitokahvimedian jäseneksi. Tällä hetkellä meitä on kuusi upeaa naista, jotka kirjoittelevat uusia tekstejä enempi vähempi ja jakavat somessa hyvää mieltä seuraajilleen. Maitokahvimedian yksi keskeisistä teemoista onkin ”Meiltä. Sinulle.”

Maitokahvimedia on läsnä somessa, olemme seuraajillemme enemmän kuin pelkkä seurattava blogiyhteisö. Kommentoimme, tykkäämme.

Blogistani on oltu kiinnostuneita myös niin sanotulta ”isommaltakin” taholta, mutta koen oloni kotoisaksi juuri Maitokahvimediassa. Sopivan leppoisaa, saa olla mukana vaikuttamassa, esittämässä mielipiteitään, mutta ei ole sen isompia vaatimuksia minkään suhteen. Yhdessä teemme, jokainen oman osaamisensa ja elämänsä resurssien puitteissa.

5. Innostuminen

Bloggaaminen on ollut yksi sellaisista asioista viimeisen, reilun puolentoista vuoden aikana, josta olen ihan tosissani innostunut ja innostus on vain jatkunut. Välillä on tottakai motivaation puutetta ja huonoja aikoja, jolloin tuntuu, ettei kukaan edes lue tekstejäni, miksi edes kirjoittaa, mutta sitten tulee se joku pieni positiivinen kommentti/palaute, joka antaa taas uutta virtaa jatkaa.

Olen viime aikoina käynyt hyviä keskusteluita parin bloggaajan kanssa, joilta olen saanut ihan uudenlaista tsemppiä kirjoittamiseeni ja uskoa siihen, että tämä juttuni kantaa, pienistä lukijamääristäni huolimatta. Saan kuitenkin hyvää palautetta ja teen sitä omaa juttuani. Blogini instatili ei ole kopio jonkun muun tilistä ja tekstini kumpuavat omasta päästäni. Tottakai tulee kirjoitettua samantyylisistä asioista kuin muutkin bloggaajat (koska meitä on niiiin PALJON ja genreni ovat hyvin yleisiä), mutta silti jutuissani on se oma, hyvä tyyli, oma ääneni, kuten eräs bloggaaja hyvin kuvaili :)

Iso kiitos myös Maitokahvimedian tiimiläisille, koska heiltä saa hyvää tsemppiä ja kannustusta sekä tarvittaessa mielipiteitä teksteihin ennen kuin niitä julkaisee. Minusta on hienoa, miten siinä porukassa jokainen saa olla omanlaisensa bloggaaja, bloginsa omalla ulkoasulla ja omilla teksteillään. Yhteisö kehittyy koko ajan.

6. Terapiaa ja itsensä tuntemista


Kun asioita kirjoittaa ylös ja saa jäsenneltyä ajatuksiaan, sitä oppii itsestään yllättävän paljon uusia juttuja. Jotkut tekstini ovat olleet sellaisia terapiatekstejä. Kun olen saanut kirjoitettua ja julkaistua, olen sen jälkeen hetken aikaa todella uupunut, kuin pidemmänkin juoksulenkin heittänyt, mutta samalla olo on vapautunut. Jokin tietty möykky on päässyt ulos. Kaikista parasta on tekstin julkaisun jälkeen saada se positiivinen kommentti tai palaute hyvästä tekstistä.

Koska luen paljon myös muiden blogitekstejä, saan oivalluksia ja uusia näkökulmia asioihin. Silmäni ja mieleni ovat avartuneet monen asian suhteen aivan toisella tavalla. Joistain asioista, mistä aiemmin ajatteli mustavalkoisemmin, ei enää ajattele niin jyrkästi. Monien asioiden suhteen on tullut sellainen asenne, että miksi asian pitäisi minua ärsyttää, jos se ei minulle edes kuulu tai liity elämääni. Jos joku blogiteksti ärsyttää jo pelkän otsikon perusteella, en edes klikkaa kyseistä linkkiä. So simple is that!

En aikanaan blogia perustaessani arvannut, miten paljon hyvää tämä harrastus tulisi antamaan. Lukijamääräni eivät edelleenkään ole viikottain tuhansissa, hyvä kun edes sadoissa, mutta mulle on kehkeytynyt ihana seuraajakunta, josta olen kiitollinen.

Ei ne tuhannet seuraajat,  

vaan seuraajien laatu ja sitoutuneisuus.

Ostetut seuraajat eivät sitoudu tai reagoi. 


Suosittelen bloggaamista, tai ainakin blogien lukemista! Todella moni bloggaaja tekee erittäin hienoa työtä ja oikeasti näkee vaivaa oman asiansa eteen.Rakkaudella
Henna


Lue myös:

Näin autat muita somenäkyvyydessä

Ota blogini seurantaan Facebookissa ja Instagramissa.
Tätä nykyä opettelen käyttämään myös Twitteriä :)
0

5 kommenttia artikkeliin ”Bloggaaminen – mitä kaikkea hyvää se onkaan tuonut elämääni?


  1. Terapia kohta on itselleni kaikkein tärkein. Aluksi aloitin kirjoittamaan itseäni varten, mutta tärkeää tästä teki juurikin lukijat. Tuntuu niin ihanalta saada palautetta kuinka tärkeä blogini on monelle samassa tilanteessa olevalle lukijalla. Tämä on win-win tilanne <3 Olen saanut blogin kirjoittamisesta enemmän, mitä oletin siltä saavan!


  2. Kiitos Elina!! ♡♡

    Minusta on ollut ihana seurata myös teidän, omasta arjestani poikkeavaa arkea ja olen oppinut paljon uutta.

    Olette usein ajatuksissani.


  3. Pakko vielä lisätä… :)
    Kirjoitat siis hyvin tärkeästä aiheesta. Asiasta, joka on hyvin yleinen, mutta harvemmin esimerkiksi blogimaailmassa esillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *