”Hullulla on halvat huvit”

Tiedän, etten ole ainoa, joka ”harrastaa” tätä samaa. Sitä tulee tehtyä niin automaattisesti ilman, että tarvitsee asian eteen tehdä mitään sen ihmeempää.
Kuulostaako seuraavanlainen toiminta tutulta?
Istut kahvilassa, yksin tai jonkun kanssa. Ympärilläsi istuu muita ihmisiä. Kadulla tai ostoskeskuksen käytävällä kulkee ihmisiä. On eri ikäisiä, kokoisia, näköisiä… Perheellisiä, yksin olevia, ystäväporukoita…
Katselet ja kuuntelet, mitä ympärilläsi tapahtuu. Alat miettimään, mikä on kenenkin henkilön tarina, juuri sillä hetkellä.

Kaksi vanhempaa ihmistä kulkevat käsi kädessä. Mietit, ovatko he löytäneet toisensa vasta vähän vanhemmalla iällä vai ovatko he olleet yhdessä vuosikausia? Ihanaa joka tapauksessa, kun vielä käsikädessä kulkevat. Taitavat olla onnellisia ja huolehtivat toisistaan.
Nainen, mies, leikki-ikäinen lapsi ja vaunuissa vauva. Onkohan vauva kuinka pieni? Mitenhän heillä sujuu nelihenkisenä perheenä? Ovatko kenties uusio- vai ydinperhe? Auttaakohan mies kuinka paljon vauvan kanssa ja kotona ylipäänsä? Onkohan äiti kuinka väsynyt? Tekisi mieli äidille sanoa: ”Kaunis sie olet, älä huoli”. 
Kaksi nuorta ystävystä, noin parikymppisiä naisia. He käyvät läpi menneen viikonlopun tapahtumia. Kuka lähti kenenkin matkaan baarista, ketkä riitaantuivat keskenään, kuka tanssi ja kenen kanssa… Ovatkohan nämä nuoret naiset onnellisia? Vai ovatko he yhtä epävarmoja kuin itsekin saman ikäisenä? Peittyykö kuinka paljon mahdollista itseinhoa noiden ripsipidennysten, muotivaatteiden ja pakkelikerroksen alle?
Noin kolmekymppinen, urheilullinen nainen, yksin liikenteessä. Onkohan hänellä perhettä tai parisuhdetta? Tai jospa hän onkin eronnut tai sitten ei vain ole löytänyt sitä oikeaa? Onkohan hän onnellinen tahollaan? Jos hän on omasta tahdostaan yksin, kaipaako hän kenties sitä parisuhdetta ja mahdollisesti jopa perhettä? Kaikkihan eivät kaipaa eikä tarvitsekaan kaivata.

Kaksi miespuolista kaverusta. Ovatkohan he olleet keskenään ystäviä kauankin? Mitähän kaikkea heidän yhteiseen historiaansa mahtuu? Baari- tai/ja pelireissuja? Kämppiksiä?

Yksinäinen, siististi pukeutunut mies nurkkapöydässä, selailee kännykkäänsä, ei vilkuile ympärilleen. Tekeekö työjuttuja vai selaileeko Tinderiä? Vai viestitteleekö kenties kumppanilleen? Tai vaikka äidilleen?

Ja sitten mietit…

Mitäköhän ihmiset sinusta itsestäsi ajattelevat ulkokuoresi perusteella?

Parempi olla tietämättä ;)
Kuten sanottu: ”Hullulla on halvat huvit”.

Rakkauvella
Henna ✌

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *