Ihana yllätys ystävälle – vauvakutsut

Vauvakutsut eli babyshowerit ovat nostaneet suosiotaan Suomessa viime vuosien aikana. Kutsujen tarkoituksena on muistaa odottavaa äitiä juhlalla, jossa ystävät ja muut läheiset naiset järjestävät pientä ohjelmaa, syömistä ja lahjoja.

Sain nyt toista kertaa osallistua vauvakutsujen järjestämiseen. Ystäväni odottaa kolmatta lastaan ja hän oli jo nähnyt unia, että hänelle järjestettiin vauvakutsut. Viestittelimme asiasta ja tarjouduin hänelle ne järjestämään.

Viestittelyn lopputulos kuitenkin oli, että mulla on elämässäni tällä hetkellä niin paljon muutakin, ettei mun kannata kutsuista ottaa lisästressiä <3 Lisäksi hän totesi, ettei häntä pysty mitenkään yllättämään, koska hän aina arvaa kaiken. Hän on se yllättäjä eikä yllätettävä.

Olin kuitenkin miettinyt, että jotain pientä haluaisin jossain kohtaa järjestää tai ylipäänsä häntä muistaa. Kunhan saisin aikaiseksi.

Järjestelytiimi kokoon

Tapaninpäivänä sain facebookissa kutsun tämän samaisen ystäväni vauvakutsuille. Hänen ystävänsä monen vuoden takaa oli ONNEKSI ottanut tämän asian haltuunsa ja viestitellyt alustavaa päivää ystäväni miehen kanssa.

Alkoi kova kuhina, että kuka tekee mitäkin ja onneksi pari innokasta tarjoutui leipomaan ja yksi halusi tehdä vaippakakun. Itse tarjouduin käymään tarvittaessa kaupassa sekä askartelemaan kalenterin, johon arvuuteltaisiin vauvan syntymäpäivää.

Meitä oli pieni, mutta tehokas ja mukavanoloinen porukka järkkäämässä. Jännäsimme, pystyykö ystäväni mies pitämään asian salassa. Hän on kuulemma hieman huono pitämään salaisuuksia :D En edes pojillemme kertonut, että tällaiset kutsut ovat tulossa, ettei esikoisemme möläyttänyt asiaa ystäväni tyttärelle. Samassa eskariryhmässä kun ovat.

Suuri päivä koittaa

Viimenään koitti sovittu perjantai-iltapäivä. Itseäni jännitti ja itketti samaan aikaan, kun olin niin innoissani. Tiesin ystäväni tulevan arvostamaan yllätystä ja kutsuja. Tätä samaa fiilistä oli muillakin.

Ystäväni oli lähdössä viemään miestään sekä tämän kaveria lätkämatsiin. Hän oli sopinut järjestelykomiteamme ”pääpirun” kanssa, että treffaavat ystäväni kotona ja viettävät illan syöden pizzaa, karkkia ja TVOF:a katsoen. Ihan semmonen rauhallinen tyttöjen ilta ja sillee.

Kello oli hieman yli viisi, kun illan sankarin koti oli tyhjänä. Saavuimme paikalle, pari autoa saimme jättää erään järjestelykomiteassa mukana olleen pihalle piiloon (harmi kun hän ei itse päässyt paikalle) ja yksi auto jäi illan sankarin pihalle, koska tämän auton omistaja sitten ”malttamattomana jo odottelisi” ystäväämme kotiin sieltä vientireissulta :)

Sankarin koti juhlakuntoon

Katoimme pöydän, laitoimme koristeita, asettelimme lahjat esille. Piilotimme takkimme ja kenkämme. Ystävämme laittoi hieman ennen kello kuutta viestiä ystävälleen, että lähtee nyt karkkiostoksilta kotiinpäin. Tähän hän sai vastauksen, että ystävä odotteli jo pihalla, mutta ei kiirettä ;)

Pihalla odotteleva ”pääpiru” kolasi meidän jäljetkin pois, ettei epäilykset heräisi heti pihalla monien eri kengänjälkien takia. 

H-hetki koittaa

Ystävämme saapui kotiin ja he juttelivat ulkona odottavan ystävän kanssa. Me muut neljä olimme piilossa sisällä. Kaikki valot oli sammutettu. Mulla oli puhelimen kamerasta videovalmius päällä.

Kuulimme, kun avain laitettiin oven lukkoon. Laitoin kameran pyörimään. Valot syttyivät eteiseen ja juhlakalu tuli sisälle todeten: ”Moi karvaturvat!”. Ajattelimme, että NYT paljastuimme, mutta lähdimme kohti eteistä.

”YLLÄTYYYYYYYYS!”

Käääääk. Tämä oli niiiiin ihana hetki!

Tulimme eteiseen hokien ”Yllätyyyyys”, minä kuvasin videota koko ajan. Ystävämme yllättyi TÄYSIN. Hän oli siis huudellut karvaturviksi heidän kissojaan, koska se on heillä tapana, meidän paikallaolemisesta hänellä ei etukäteen ollut mitään hajua. Hän alkoi itkemään ja hoki: ”Siis MITÄÄÄÄÄÄ?! Nään varmaan unta”.

Mie totesinkin pilke silmäkulmassa: ”Neiti, jolta mikään ei pysy salassa” ;)

Hän ihmetteli, kun miehen siskokin oli paikalla pidemmän matkan takaa. ”Mitä SINÄ täällä teet?” Hän itki ja ihmetteli meitä ja kaikkea. Avaimetkin tippuivat kädestä. Halasimme häntä vuorotellen.

Lisää yllätyksiä

Kun tästä ensishokista oli toivuttu, johdattelimme hänet keittiöön, josta löytyi valmiiksi katettu pöytä kera herkkujen, alkoholittoman kuoharin, vaaleanpunaisten ilmapallojen ja servettien. Tätä taas ihmeteltiin, naurettiin ja itkettiin.

Eikä tässä vielä kaikki. Seuraavaksi hän huomasi esille asetellut lahjat sekä vaippakakun. Ja taaaas itkettiin ja naurettiin. ”Ei tämä voi olla totta! Siiiis MITÄÄÄÄÄ?” :D <3

Nostimme maljat ja kävimme läpi, mitä kaikkia järjestelyitä olimme tehneet ja miten tämä kaikki oli onnistunut. Olimme järjestelykomiteana tyytyväisiä itseemme ja kehut sai myös ystävämme mies, jonka pokka oli pitänyt niin hyvin.

Olimme onnistuneet yllättämään ihmisen, jota ei hänen omien sanojensa mukaan pysty yllättämään ;)

Ihanaa yhdessäoloa ja pientä ohjelmaa

Joimme kahvit ja söimme kaikenlaisia herkkuja. Tarjolla oli jauhelihapiirakkaa, maistuvaa kääretorttua ja hedelmäsalaattia vaniljakastikkeella. Juttelimme synnytyksistä ja erilaisista raskaudenaikaisista vaivoista. Mistäpä sitä muustakaan VAUVAkutsuilla ;)

Saatuamme herkut syötyä ystävämme avasi lahjat ja luki ihania kortteja. Itkuilta ei vältytty tässäkään kohtaan. Taisimme kaikki olla hieman herkillä.

Lahjojen avaamisen jälkeen arvuuttelimme tulevan pienen syntymäaikaa ja -mittoja sekä mahdollista nimeä. Olimme myös laittaneet jääkaapin oveen vauvakuvia itsestämme ja illan sankari sai arvuutella, kuka on kukakin.

Illan päätteeksi otimme koko porukasta kuvia ja muutama kuva myös niin, että meillä vierailla oli ilmapallot paitojemme sisällä. Olimme siis pallomahoja kaikki :)

Ihanat muistot

Tästä illasta jää ihanat muistot meille kaikille, mutta kaikista eniten ystävällemme. Onneksi otin muutamia videopätkiä, joista hänen reaktionsa näkyvät juuri sellaisina kuin ne olivat.

Näitä videonpätkiä sekä muita kuvia olemme nyt yksi jos toinenkin katselleet useampaan kertaan. Joka kerran itselleni kihoaa kyyneleet silmiin. Mielessäni on kiitollisuus ja onni. 

Juhlista jäi päällimmäisenä mieleen se, miten rakastavaan perheeseen ja rakastavien ihmisten ympäroimäksi tämä pieni, vielä toistaiseksi kohdun turvassa oleva ihminen saa syntyä.

 

Rakkaudella
Henna

 

Yllätetyn sankarin kuvat julkaistu hänen luvallaan :)

0

4 kommenttia artikkeliin ”Ihana yllätys ystävälle – vauvakutsut


  1. Nää on niin ihania, ois kiva jos mulla ois kavereita ja ne järkkäisi mulle yllärinä tälläset.


    1. Ikävä kuulla, että jos ei ole sellaisia ystäviä, ketkä järjestäisi 😔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *