Ilmassa tuoksuu syksy

Kyllä. Näin se on. Parina aamuna olen ennen meidän ulos menemistä käynyt terassilla ”tunnustelemassa” vallitsevaa ilman lämpötilaa ja kyllä siellä kuulkaa on syksy tuoksunut! Tiedättekö, sellainen erittäin raikas, kuitenkin ripaus kirpeyttä. Melkein voi jo haistaa jonkin ajan kuluttua kypsyvät omenat ja sielun silmillä nähdä kellertävät viljapellot. Luontokaan ei enää ole niin VIHREEEEEE ja värikäs kuin vielä kuukausi sitten.
Kyllä. Keltainen lehti pihallamme.
Toissaviikonloppuna kun olimme mökillä ja ilma lämmin, pääsin siihen kesäfiilikseen, joka tänä kesänä on tuntunut monesti puuttuvan. Ihan kuin kesä ei olisi kunnolla missään vaiheessa alkanut, ei ainakaan täällä meillä päin lämpötilat ole montaa kertaa nousseet yli kahdenkymmenen asteen. Ei ole tullut mieleenkään lähteä esimerkiksi rannalle, niin kuin nyt rannalla kävisin muutenkaan ?
Auringonlasku mökin rannalta kuvattuna
Väkisinkin ajatukset jo kääntyvät tulevaan syksyyn, koska poikien päiväkotiin tutustuminen/totuttautuminen alkaa noin kuukauden päästä, koulutkin muuten alkavat samoihin aikoihin. Noin 1,5kk ja itse palaan töihin. Täytyy alkaa katsomaan, että pojille on kaikki tarvittava päiväkotia varten ja kai sitä itsellekin pitäisi jonkunlainen ”skarppaus” tehdä, käydä mm. siellä kampaajalla… ? Kotia täytyy yrittää laittaa parempaan kuntoon ja muutenkin on yritettävä valmistautua henkisesti tulevaan arjen isoon muutokseen.

Voisi sanoa, että olen jo ”hyvästellyt” tämän kesän, mutta kuitenkin mielessäni toivon, että sieltä vielä tulisi ne oikeasti lämpöiset ilmat. Niin lämpöiset, jolloin oikein tosissaan tekee mieli jäätelöä ja haluaa maata X-asennossa olkkarin lattialla tuulettimen yrittäessä viilentää. Ilmat, jolloin ne kevyimmätkin kesävaatteet tuntuvat liian kuumilta. Sellaiset ilmat, jolloin illalla tarkenisi istua omalla terassilla – ilman villapaitaa ja villasukkia –  ja nauttisi viilenevästä päivästä, mutta kuitenkin lämpö hellisi ihoa ja mieltä.
Terassimme
Tottakai olen nauttinut ja nautin vielä jatkossakin tästä valoisasta ajasta. Nautin, kun ei tarvitse ulos mennessä pukea pipoa, hanskoja ja sitä paksumpaa takkia. Ihanaa, kun aamulla herätessä ei ole pimeä. Olen tänä kesänä nauttinut monista hetkistä ja kohtaamisista.
Silti, muutama sellainen oikea hellepäivä ja voisin sanoa, että se kunnon kesä edes kävi täällä.

Miten teidän kesä? Oletteko päässeet siihen kesäfiilikseen vai onko jäänyt vaisuksi? Onko tämä jotenkin sellaista yhtä odottamista?
Rakkaudella
Henna
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *