LEMPIVAATTEENI: Monikäyttöinen, ihana, täynnä muistoja oleva maximekko

Haikeudella mietin kesää 2018, joka oli ihanan lämmin. Oikein unelmakesä mekoille ja muille hellevaatteille, jotka joinain Suomen kesinä jäävät valitettavan vähälle käytölle. Itseltäni löytyy kaapista yksi mekko, joka kuitenkin on ylitse muiden.

Muutamana vuonna ostin kaveriltani kasan käytettyjä vaatteita. Hän toimitti mulle aina pari kassillista vaatteita, joista sain valita mieluisat sekä tietysti maksoin niistä sopivan summan.

Keväällä 2017 kasseista löytyi todellinen aarre. Musta-valkoinen, hieman elämää nähnyt maximekko. Jo ensisovituksella kyseisestä mekosta tuli lempparini ja tämän jälkeen mekko on ollut ahkerassa käytössä aina kun kelit sen sallivat.

Ihaninta mekossa on sen väljyys. Se istuu kroppaani hyvin eikä haittaa pienet kesä- tai hormoniturvotukset. Tästä huolimatta mekko ei ole mikään niin sanottu ”teltta”, vaan vyötärön kohdalla olevalla narulla voi mekkoa halutessaan tiukentaa tai löysentää.

Mekon kanssa voi yhdistää erilaisia ja -värisiä yläosia. Se menee helteillä sekä hieman viileämmillä keleillä. Tennareiden kanssa toimii oikein loistavasti sekä tietysti ballerinojen.

Mekko istuu juhlaan ja arkeen. Varsinkin viime kesänä mekko eksyi päälleni monena työpäivänä, mutta on se päällä juhlittu ja nautittu muutamat alkoholipitoiset juomatkin. Sopii siis myös kesäisiin illanistujaisiin, festareille sekä baari-iltoihin.

Tämä mekko on ehdottomasti lempivaatteeni kesäisin. Viime keväänä oikein odotin, milloin saan taas pukea sen päälleni ja tämä aikahan alkoi jo toukokuussa, äitienpäivänä ja jatkui pitkälle, pitkälle sen jälkeen. I h a n a a!

Mekkoon on parin viime vuoden aikana latautunut paljon muistojakin, koska se on ollut niin monessa mukana. On hyviä muistoja, mutta myös haikeita ja surullisiakin. On naurua ja iloa, liian isoa humalatilaa, monia tanssiaskeleita, halauksia.

Tämä mekko päällä tunnen itseni aina kauniiksi. Sellaiset vaatteet tuntuvat olevan harvassa nykypäivänä, mutta tämän kun puen päälleni, tunnen olevani elossa.

Ehdottomasti tämä on luottomekkoni, paras mekkoni, yksi #lempivaatteeni, jota toivottavasti saan käyttää vielä monena kesänä.

 

Rakkaudella
Henna

 

P.S. Mekon kanssa istuu loistavasti myös By Pinja -korut, joista kuvassa näkyvä malli, Classic Coffee Gone Cold kuuluu blogiyhteisö Maitokahvimedialle suunniteltuun korumallistoon. 

 

Tämä teksti on osa Eettisen kaupan puolesta ry:n #Lempivaatteeni-kampanjaa, jolla kannustetaan käyttämään vaatteita pidempään. Tekstiiliteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuuden ala öljyn jälkeen. Suomessa heitetään pois arviolta yli 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuosittain, eli 13 kiloa jokaista suomalaista kohden. Tämä on liikaa!

#Lempivaatteeni-kampanjassa suomalaisia herätellään ymmärtämään vaateteollisuuden ympäristövaikutuksia sekä vaatimaan pikamuotiteollisuuteen muutosta. Pikamuodin nopeista sykleistä ja alhaisista hinnoista kärsivät sekä luonto että halpatyömaiden työntekijät. Ansaitsemme eettisiä, ekologisia ja kestäviä vaatteita!

 

 

0

4 kommenttia artikkeliin ”LEMPIVAATTEENI: Monikäyttöinen, ihana, täynnä muistoja oleva maximekko


 1. Minun lempivaatteeni on one piece-tyyppinen, trikoosamettinen haalari. Se on päälläni kotona käytännössä aina. Löysin sen vuosia sitten kirpparilta. Olen haaveillut vastaavasta, mutta ohuemmasta kesäkäyttöön sopivasta haalarista. =D

  Jos mekoista puhutaan, niin Mirka Pukineen mekot ovat olleet minun lempimekkojani. Helteellä lyhyet taskumekot ja paremmissa menoissa kotelomekot. Kaikki retrokankaista ommeltuja ja olen onnistunut löytämään ne vielä käytettynä. Eettistä ja ekologista.


  1. Sari, kuulostaapa ihanilta lempivaatteilta <3 Voin kuvitella, miten se trikoosamettinen haalari on hyvä kotona :)


 2. Kaunis mekko ja sopii sinulle erinomaisesti. Omat lempivastteeni ovat yksinkertaisia ja monia olen käyttänyt vuosikausia. Ihanaan haasteeseen olit tarttunut. Mukavaa viikonloppua!


  1. Kiitos Kastehelmib ihanasta kommentistasi 😍😍 Monesti ne lempivaatteet ovat juuri sellaisia melko yksinkertaisia, mutta taipuvat moneen.
   Kuin myös sinulle hyvää viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *