Liikunnan mahduttaminen arkeen

Ennen tämän ns. ”uuden arjen” alkamista eli ennen töihinpaluutani perhevapaan jälkeen pelkäsin, että mitenhän käy liikunnan? Olen kuitenkin löytänyt liikunnan ilon enkä sitä haluaisi hukata, joten on priorisoitava ja aikataulutettava enemmän, jotta aikaa ja jaksamista liikunnalle järjestyy.

Monet murheet ja stressin alut vähintään puolittuvat alkuperäisestä, kun käy vähän kävelyllä raikkaassa syysilmassa. Liikunta tuo mulle edelleen hyvän olon. Liikunta antaa enemmän kuin ottaa. Se on yksi mun arjen voimavaroista.

 

Miten liikun tällä hetkellä?

 

Kerran viikossa käyn kansalaisopiston salikurssilla, mikä on oikeasti yksi sellainen viikon kohokohdista. Meillä on hyvä porukka, hyvä vetäjä ja kyllähän siinä hyvin huomaa oman kehityksensä, kun painoja pystyy laittamaan lisää  niihin laitteisiin.

Kerran tai kaksi viikossa pyrin käymään lenkillä. Hölkännyt olen viimeksi parisen viikkoa sitten, mutta nyt olen enemmän käynyt ihan reippailla kävelyillä. Toisaalta hieman haaveilen puolimaratonista ensi kesänä, mutta täytyy nyt katsoa, löytyisikö motivaatiota alkaa treenaamaan sitä varten :)

 

Hyötyliikuntaa en ole unohtanut. Jos iltaisin on asiaa tuohon ”kylille”, menen mahdollisuuksien mukaan kävellen. Joskus käydään poikien kanssa vähän kävelyllä ja ihmettelemässä lähiympäristöä. Illat kotona menee aika paljon jalkojen päällä ollessa, erilaisia kotihommia tehdessä. 

 

Aktiivisuuden seuranta


Käytössäni on Polar M400 ja kyllä mie tykkään sitä sykevyön kanssa käyttää ja sitä myötä saada tietoa sykkeistä ja harjoituksien tehoista :) On myös kiva seurata, minkä verran saa askeleita päivän aikana kerättyä.

 

Seuraavissa kuvissa ”dataa” kahden edellisen kuukauden aktiivisuudesta ;) Kalenterinäkymässä punaiset pienet neliöt kertovat, minä päivinä olen liikkunut sykevyön kanssa.

 
Syyskuu

 

 

Lokakuu

 

 

Liikunta vain on niin <3 <3 En koe olevani mikään himourheilija, vaan ehkä enemmänkin sellainen terveysliikkuja tällä hetkellä. Liikunta on mulle tietyntyyppinen ”terapiamuoto”. Ei huono ollenkaan. Sama se, miten liikkuu, kunhan liikkuu.

 

Rakkaudella
Henna


0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *