Loman tarpeessa

Ei liene yllätys, kun tässä vaiheessa vuotta totean yhdessä kuorossa muiden kanssa, että loman tarpeessa ollaan.Päiväkodilla aikuiset toteavat, että lapsista sekä heistä itsestään huomaa, miten loma tulisi tarpeeseen ja olisi erittäin ajankohtainen. Töissä yksi jos toinen valittelee, etteivät aivot meinaa enää toimia ja he laskevat päiviä loman alkamiseen.
Omalta osaltani vauhti on hidastunut, askel on raskas. Aamut eivät suju enää yhtä ripeällä tahdilla kuin vielä muutama viikko sitten. Ajatus ei kulje, varsinkaan silloin, kun sen pitäisi kulkea. Noin muuten tunnun ajattelevan aivan liikaa. 
Väsyttää
Syksyllä olimme poikien kanssa syyslomalla ja pojilla oli reilu kahden viikon joululoma. Talvilomaa meillä ei ollut ollenkaan.
Pojista huomaa, että heitä väsyttää. Ovat kiukkuisempia, aamuisin on vaikeuksia herätä. Olen monesti ajatellut, että onneksi teen lyhyttä työpäivää eikä arki-illat ole olleet täyteen ahdettuina harrastuksista. Kuinka väsyneitä sitten mahtaisimmekaan olla? Sen myönnän, että viikonloppuisin on ollut liikaa kaikkea menoa ja liian vähän aikaa työviikosta palautumiseen. Se kostautuu tässä vaiheessa.

Olen väsynyt aamusta iltaan. Mitään ylimääräistä ei tahdo jaksaa. Kai se on tietynlaista turnausväsymystä. Paljon on ollut kaikkea uutta, mutta myös haasteita viime kuukausien aikana, arjessa ja töissä. Sitä on vain tsempannut itseään ja skarpannut ajatuksella, että kyllä mie pärjään.

Minun ja poikien kesäloma alkaa viikon päästä
Alkuun hieman nikottelin, kun loma on jo kesäkuussa, jolloin kelien puolesta ei yleensä ole paras mahdollinen aika KESÄlomalle. Lämpötilat kun ovat monesti syksyisiä. Nyt kuitenkin huomaan, ettei ajankohta lomalle voisi olla parempi.

Saan kolmen viikon kesäloman ja vielä jäi pari lomapäivää heinäkuulle. Vaikka olemme sitten heinäkuussa töissä ja hoidossa, on se kuitenkin rennompaa olemista verrattuna muina vuodenaikoina. Päiväkodissa on silloin vähemmän lapsia eikä niin paljon suunniteltua ohjelmaa. Töissä saan hiihdellä todennäköisesti melko tyhjillä ja hiljaisilla käytävillä.

Lomamme tulee olemaan rento

Aion ottaa aikaa ihan yksikseni, mutta aiomme myös tavata sellaisia kavereita, joita ei ole nähty viime kuukausien aikana. Mitään reissuja tuskin tulen poikien kanssa tekemään. En aio ahtaa kalenteria täyteen, menemme aikalailla fiilispohjalta. Jos ei huvita olla sosiaalisia, emme ole. Jos haluamme hengata suurimman osan päivästä sisällä leffoja katsellen, hengailemme.

Ruoanlaiton uhkasin lopettaa koko lomaksi, mutta kai se on jotain pöperöä joskus tehtävä. Tulemme kuitenkin hyödyntämään ravintoloiden tarjontaa. Säiden sälliessä myös eväitä mukaan ja jonnekin kivaan paikkaan syömään, puistoihin tai luonnon helmaan. Mennään sieltä, mistä aita on matalin. Monessakin asiassa.

Todellakin. Loman tarpeessa ja sitä odotellessa.


Rakkaudella 
Henna


Lue myös:

Mies lapsien kanssa kotona ja äiti kotona – tähän voisi tottua

Hiihtoloma – meillä ei lomailla

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *