Luopumista ja erakoitumista – silti myös hyviäkin asioita

Kulunut vuosi on koetellut henkisesti. On ollut paljon luopumista tutusta ja turvallisesta, sitä tulee valitettavasti olemaan jatkossakin. On ollut henkistä sekä fyysistä väsymystä. Mustia hetkiä. Mustia ajatuksia. Silti olen pyrkinyt löytämään arjestani niitä hyviäkin asioita. Sellaisia asioita, jotka auttavat muistamaan, että elämässä riittää värejä ja kauneutta.

Korvakorut


Rakastan rutiineja, arkea ja sitä, että elämä rullailee sellaiseen suht samanlaiseen tapaansa. Pidän tutusta ja turvallisesta. Viime kuukaudet ovat kuitenkin osoittaneet, että elämä ympärillä voi muuttua hyvinkin nopeassa tahdissa. Se tuttu ja turvallinen voi hetkessä muuttua epätietoisuudeksi, ihmettelyksi, jopa ahdistukseksi. On huolta ja mietteitä tulevaisuudesta, itsensä sekä muiden pärjäämisestä.
Koska olen ollut melkoisen väsynyt, olen myös alkanut erakoitumaan vapaa-ajalla. Perun menoja ja  tapaamisia. On alkanut ahdistamaan ihmisten tapaaminen, varsinkin jos joukossa on yhtään vieraampia ihmisiä. Jos jossain käyn, olen sen jälkeen henkisesti todella väsynyt ja ärtynyt. En enää jaksa niin sanottua smalltalkia, jutella niitä näitä lasten kakkavaipoista Suomen kesän lämpötiloihin. 

Haluan keskustella myös pintaa syvemmältä, sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa olen samalla aaltopituudella. En jaksaisi hirveästi selitellä, miksi tunnen niin kuin tunnen tai miksi koen asioita tietyllä tavalla. Haluan viettää aikaani ihmisten kanssa, joiden seurassa on helppo olla. Ettei tarvitse miettiä ja varoa sanomisiaan. Tai voidaan olla vaikka puhumatta, jos siltä tuntuu. Katsella, kun lapset leikkivät keskenään. Tuijotella taivasta. 

En olisi ikinä uskonut, että alkaisin niin sanotusti erakoitumaan, mutta niin tässä on alkanut käymään eikä se toisaalta tunnu edes pahalta.

Kahvi mustana


Jotta tämä ei olisi yhtä synkistelyä, on elämässä edelleen paljon hyvääkin.
Kesän ja ihanan, ihanan lämmön saavuttua huomaan hengittäväni todella usein syvään ja haistelen luonnon tuoksuja. Sireenit ja kielot tuoksuvat ihanasti. Luonto on aivan ihanan vihreä, taivas näyttää siniseltä. Lämpö hellii mieltä ja kehoa. Ei jomota paikkoja eikä särje päätä tai hartioita. Työpäivien jälkeen voi vaihtaa toimistorottameiningistä kunnon kesäfiilikseen, kun on loppupäivän vähissä vaatteissa ulkona, grillailee, hengailee terassilla, käy kävelyllä, syö jätskiä. Iho on saanut väriä, ei ole enää niin kalpea. Mustat silmänaluset eivät ole niin mustat. Pienempi poikakin on alkanut pääsääntöisesti nukkumaan yönsä, koska päivän aikana olemme niin paljon ulkona.
Iltaisin ei malttaisi käydä nukkumaan, kun ulkona on vielä valoisaa ja päivän äänet alkavat hiljenemään. On ihana nauttia siitä hiljenevästä päivästä, hiljenevästä talosta. Aamuisin on ihana syödä aamupuuro auringon paistaessa ja helppo lähteä lasten kanssa, kun ei tarvitse pukea sataa kerrosta vaatetta.

Sireeni

On myös ihana kuulua hienoon blogiyhteisöön, Maitokahvimediaan. Sieltä saa todella paljon hyvää mieltä, tukea bloggaamiseen, uusia ajatuksia. Olen ylpeä heistä, meistä, koko yhteisöstä. Lyhyessä ajassa olen oppinut paljon. Meillä on hieno joukko kasassa. Vielä kun jaksaisin syvemmin panostaa näihin omiin teksteihini. Luovuus se kärsii ensimmäisten joukossa, kun on väsynyt. 
Elämässä on myös paljon pieniä, kauniita asioita. Ihania koruja, pieniä sisustuselementtejä, sisällä sekä terassilla. Kielokimppu työpöydällä. Ihania, kesäisiä vaatteita.
Tämä kesä tulee hellimään, ihan varmasti. Olkoonkin erakoitumista ja luopumista, mutta yleensä elämä myös antaa. Mahdollisesti hienoja tilaisuuksia, kokemuksia. Mistä näitä tietää? :) Sehän selviää vain elämällä tätä elämää.
Rakkaudella
Henna


Tämän postauksen kuvissa olevat ihanat Kahvi mustana -korvakorut, kuten paljon muutakin ihanaa ja hienoa löytyy Samaskoru-verkkokaupasta. Koodilla KAHVITELLAAN10 saat 10 % alennusta koko tilauksesta vuoden 2018 loppuun asti :)


Yhteistyössä Samaskoru ja Pölyä Pinnoilla


1

12 kommenttia artikkeliin ”Luopumista ja erakoitumista – silti myös hyviäkin asioita


 1. Osa ajatuksistasi tuntuu niin tutulta. Ja vaikka ne tunteet eivät olekaan nyt ajankohtaisia nin muistan kyllä hyvin miltä tuntui, kun ei vaan jaksanut tavata ketään. Kotonakin oli mieluummin hiljaa ja tuijotteli johonkin. Silloinkin oli kesä, superkaunis ilma, mutta ei siitä osannut edes nauttia kun oli vain huono omatunto siitä ettei jaksanut nauttia siitä "oikein". Onneksi aika korjasi asiaa ja sieltä sohvan pohjalta pääsi ylös ja ulos. Asiat loksahtivat kohdalleen ja mittasuhteisiinsa.
  Eli virtuaaliset tsempit täältä. Ei aina tarvitse jaksaa olla jotain mitä muut odottavat sinun olevan. Luota itseesi, et sinä kokonaan erakoidu, mutta ehkä jokin nyt vaatii sitä.


 2. Mä kävin aikoinaan avioeron läpi juuri noin. Lähes täydellisellä erakoitumisella. Mutta loppujen lopuksi se teki hyvää, oppi olemaan itsensä kanssa.

  Voimia sinne vanhan viisauden sanoin.
  " ei ole olemassa epäonnistumista, on vain erilaisia lopputuloksia"


 3. Kiitos Mirva kommentistasi! ♡

  Ihmismieli ja -keho ovat siitä jänniä, että osaavat kertoa, tai ainakin yrittävät kertoa, mitä ihminen on milloinkin vailla.

  Mun mieli huutaa rauhaa ja hiljaisuutta.


 4. "Haluan keskustella myös pintaa syvemmältä" – Tää oli kyllä aika märkä rätti naamaan, kun asuttiin Englannissa alkuvuosi. Se, että kysytään "how are you" joka välissä ei tarkoitakaan sitä, että jotain oikeasti kiinnostaisi miten mulla menee. Ihan kiva tollanen small talk -kulttuuri, mutta mä pidän aitoudesta. Siitä, että kysyjää oikeasti kiinnostaa mun kuulumiset. Musta tossa ei oo mitään pahaa – ei sun eikä mun tilanteessa :)


 5. Kiitos Sarianna kommentistasi! ♡

  Kyllä se smalltalk menee jossain kohtaa ja tietysti kuuluu vahvana joihinkin kulttuureihin, mutta on se väsyttävää loppupeleissä :)


 6. Erakoituminen on tuttia ja mitä enemmän ikää, sen vähemmän ihmiskontakteja ja omaa rauhaa. Aina olen viihtynyt hyvin yksin ja tarvitsen omaa tilaa. Ihmiset sekä energisoi, että väsyttää samalla, tavallaan hullua. On hyvä kun tietää omat rajat ja kuuntelee niitä.

  Aurinkoista päivää ?


 7. Kiitos Tiia kommentistasi! ♡

  Näin se voi olla, että myös ikä tekee tehtävänsä. Kuitenkin perhe- ja työelämä vie oman osansa ihmisen jaksamisesta, joten muu oleminen ja tekeminen jää välillä väkisinkin paitsioon.

  Iloa ja valoa sinnekin ?


 8. Niin tuttua, selvästi monet pystyy samaistumaan tähän tekstiin. :) Olen aikamoinen hölösuu, joten monien on vaikea ymmärtää että sosiaalinen jaksaminen on todella rajallista. Joudun työssäni tekemään paljon yhteistyötä ihmisten kanssa, jatkuvasti uusia kontakteja ja asiakkaita, joten töiden jälkeen kiintiö on aika täynnä.

  Joskus on myös aika mustille ajatuksille, ahdistuksellekin. Ne ovat kuitenkin ehkä oire jostakin, eteenvievä voima, joka saa tekemään muutoksia elämässä?

  Hyvää kevättä sinulle :)


 9. Kiitos kommentistasi! <3 :)

  Totta. Sosiaalinen jaksaminen rajallista. Itsekin assistenttina työskennellessä olen monien ihmisten kanssa tekemisissä työpäivän aikana ja kyllä sitä on sosiaaliset varastot käytetty loppuun siinä vaiheessa, kun työpäivä päättyy.

  Jonkunlaisia muutoksia tässä elämässä olisi tehtävä, että tietynlaiset mustat ajatukset ja ahdistus jäisivät pienemmälle. Kuuluvat elämään nekin, mutta aika hallitsevia tunteita ovat viime kuukausina olleet. En tykkää siitä, millainen olen tällä hetkellä.

  Ihanaa kevättä myös sinulle :)


 10. Hyvin tuttuja fiiliksiä. Itse tykkään myös vetäytyä ihan yksinäisyyteen. Ja se on ihan okei. Muttei kannata erakoitua <3


 11. Kiitos Helka kommentistasi <3

  Totta turiset, ei kannata ihan kokonaan erakoitua, mutta sellainen viikkokin yksinään jossain mettän keskellä tekisi ihan hyvää :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *