Mahavaivojen ja tunteiden vuoristoradan sävyttämää arkea pyhien jälkeen


Arki tuli joulun ja uuden vuoden jälkeen lähes rytinällä. Alkoi niin sanotut pitkät härkäviikot ja tässä kohtaa kesään tuntuu olevan ikuisuus. Kun sitten arjessa on kaikenlaista pientä ja isompaa meneillään, on vain mentävä päivä kerrallaan.

Välipäivinä mie olin töissä ja nautinkin rauhallisista aamuista, kun sain huolehtia vain itseni töihin ja sieltä takaisin kotiin. Monesti kotona oli ruoka valmis / valmistumassa ja keittiö suorittu. Perheen miehet siis lomailivat ja nukkuivatkin aamuisin jonnekin kello yhdeksään asti.

Loppiaisen jälkeen meillä palasi perheen miehet arkeen, mies töihin ja pojat päiväkotiin. Ensimmäinen arkiaamu klo 6.30 herätyksen kanssa meni poikien osalta suhteellisen kivuttomasti ja päiväkodissakin on onneksi sujunut hyvin, vaikka taukoa kaikesta oli sen pari viikkoa.

Korvatulehduksia ja mahavaivoja

Uusi vuosi meillä vaihtui esikoisen korvatulehduksen merkeissä. Pääsimme onneksi uudenvuodenaattona Mehiläiseen, jossa lääkäri totesi hänellä vasemmassa korvassa akuutin, ärhäkän korvatulehduksen ja oikeassa korvassa tulehdus oli muhinut jo pidempään. Poika sai antibioottikuurin, joka alkoi onneksi auttamaan todella nopeasti. Nyt pitäisi muistaa kontrolliaika varata.

Omalta osaltani olen monta päivää kärsinyt erinäisistä mahavaivoista. Olen ollut todella turvoksissa ja kipeä. Kävelyni on muistuttanut ankkaa tai sitä, että tavara olisi housuissa. Olo on ollut tuskainen, ruoka ei ole maistunut ja alaselkää on jomottanut. Mitä lie johonkin ihaniin naistenvaivoihin liittyvää, mutta ei ole ollut mukavaa, kun tätä on kestänyt useamman päivän. Nyt tuntuu, että viimein alkaisi helpottamaan.

Kalenterimerkintöjä ja lääkärikäyntejä

Kalenteriin on ilmestynyt poikien neuvola- ja hammashoitaja-aikoja. Omia keskustelukäyntejä ja esikoisen lääkäriaikoja. Kaikki nämä tietysti ”virka-aikana”, jolloin pitää olla töistä pois ja sitten katsoa, miten ne rakkaudella kerätyt liukumatunnit häviävät yksi kerrallaan. Töitäkin on, ihan riittävästi.

Esikoisen neuvolakäynnillä terkkari oli sitä mieltä, että esikoisellamme on melko suuret nielurisat, josta johtuen hän kuorsaa ja oli viime syksyn enempi vähempi räkäinen sekä yskäinen. Käydään nyt lääkärille näyttämässä, mitä hän nielurisoista sanoo.

Itselläni on ollut isot nielurisat, jotka poistettiin mun ollessa 17-vuotias. Katsotaan, saako esikoisenkin nielurisat ”poistotuomion”.

Suru-uutisia ja lohduttamista

Joulukuussa saimme parit suru-uutiset, jotka ovat laittaneet ajattelemaan omaa tulevaisuuttaan sekä omia läheisiämme. Että mitä jos kävisi omille rakkaille, mitäs sitten? Miten elämä jatkuisi? Jatkuisihan se, mutta millaisena?

Olen ollut tukena ja lohduttanut. Kuitenkaan liikaa tuputtamatta. Antanut tilaa surra omalla tavallaan. Jokainen suree eri tavalla sekä tarvitsee erilaista tukea ja lohtua. Pitää olla herkillä korvilla ja tuntosarvilla. Sekin on tietynlainen taito.

Omien olojen syvempää tutkimista

Kiitos parin ystäväni sekä työkaverin, olen päässyt hieman syvemmälle omiin tunteisiini ja siihen oikeaan vointiini. Sanotaanko näin, että silmäni ovat avautuneet viimeisten päivien aikana ja tulen myös tekemään asialle jotain voidakseni paremmin.

Talviulkoilua ja sitä arkea

Tässä kuitenkin eletään ihan sitä tavallista arkea, kiukkuineen ja iloineen. Kiirettä, aikaisia aamuja, työpaikan ja päiväkodin väliä suhaten. Ruokana liian usein makaronia ja jauhelihasta jotain (no oli meillä hei nakkikeittoakin pitkästä aikaa :D ). Pestyjä, mutta viikkaamattomia pyykkejä, pikaisesti pyyhkäistyjä lavuaarien reunoja. Pikaimurointeja, eteisen kaaosta kaikista talviromppeista.

Olemme onneksi nauttineet talvisista ilmoista ja olleet enemmän ulkona kuin esimerkiksi aiemmin syksyllä. Päiväkotipäivienkin jälkeen jaksamme vielä mennä ulos touhuamaan tai pulkkalenkille. Tekee itselleenkin hyvää saada raitista ilmaa toimistossa vietetyn työpäivän jälkeen.
Miten teidän vuotenne 2019 on alkanut?

Rakkaudella
Henna

PeeÄs. Enemmän välähdyksiä arjestamme löytyy blogin Instagram-tilillä, tervetuloa seuraamaan ❤️

0
Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *