Menneen syksyn sairastelut + 5 asiaa vastustuskyvystämme

Kun syyskuun alussa palasin perhevapaan jälkeen töihin ja pojat aloittivat päiväkodissa, pelkäsin tämän syksyn olevan yhtä sairastelua
Näin nimittäin oli syksyllä 2014, jolloin esikoinen aloitti perhepäivähoitajalla. Se syksy oli pojan osalta räkätautia toisensa perään. Itselläni oli jatkuvaa huonoa omatuntoa, kun piti olla töistä pois 1-2 päivää kerrallaan, noin joka toinen viikko, ainakin. Isovanhemmat onneksi auttoivat myös, mutta viikot olivat melko rikkonaisia, kun tietysti omien sairasteluidemme lisäksi hoitajan kodissa sairasteltiin.
Tämä syksy kuitenkin yllätti, mitä tulee sairasteluihin.

Sairastelusaldomme tänä syksynä

?syyskuussa molemmilla pojilla vuorokauden kestänyt kuume. Esikoisen osalta johti kahden päivän poissaoloon päiväkodista, kuopuksen vuoro sattui viikonlopulle.
?molempien poikien vesirokko (siitä oma postaus täällä)
?nyt on esikoisella ollut lämpöä/kuumetta ja yskää, poikien joululoma alkoi kolme päivää suunniteltua aiemmin.
Itselleni tulee lasten sairasteluiden takia yhteensä seitsemän sairaslomapäivää tälle syksylle. Se ei ole paljon se. Omien sairasteluiden takia poissaoloja ei ole tullut, koska en ole ollut kipeä.

Miten ihmeessä olemme olleet niin terveitä tänä syksynä?


Sitä olen tässä miettinyt, että mistä moinen? Esikoinen tietysti alkaa olemaan sen ikäinen, että on kerännyt vastustuskykyä eikä enää imuroi jokaista tautia itseensä. Kuopus on ylipäänsä ollut terveempi elämänsä aikana. Esimerkiksi hän on (muistaakseni) käynyt vain kaksi kertaa lääkärissä. Esikoisen kanssa olimme hänen kahteen ikävuoteen mennessä käyneet aika monesti.
Uskon, että seuraavilla asioilla voi olla tekemistä vastustuskykymme kanssa:
? pojat saavat joka päivä pureskeltavat maitohappo-, monivitamiini- ja d-vitamiinitabletit
? kädet pestään päiväkotiin mentäessä ja sieltä kotiin tultaessa. Myös kauppareissujen jälkeen ensimmäiseksi käydään käsipesun kautta ennen kuin aletaan tekemään mitään muuta. Päivän aikana pestään käsiä muutenkin.
? geenit. Sairastelemme miehen kanssa todella vähän emmekä ole lapsinakaan olleet kovia sairastelemaan.
? meidän kotona ei todellakaan ole yhtä puhdasta kuin esimerkiksi sairaaloissa ? Pintoja ei olla koko ajan hinkkaamassa puhtaiksi, imuri vierailee noin kerran viikossa jne. Lisäksi kotimme sisäilma taitaa olla niin sanotusti ”terve”, kuten myös poikien päiväkodissa.
? ravinto. Perus raaka-aineista tehtyä perusruokaa kotona ja päiväkodissa niin hyvää ruokaa kuin sillä pienellä budjetilla saa.


Miten meillä vietetään sairaslomapäiviä?

? katsotaan erittäin paljon telkkaria. Nick Jr -kanava on suosittu. Lisäksi esikoinen saa olla tabletilla pikkuveljen päikkäriaikana, jolloin minä torkun sohvalla kuola poskella.
? pyrin tarjoamaan normaalin ruokarytmin mukaisesti jotain syötävää, mutta jos ei kelpaa, ei tarvitse syödä. Sitten vedetään välipalakeksejä ja jogurttia. Kunhan jotain syödään.
? juodaan paljon, mummon tekemää mehua
? otetaan hunajaa
?kipeänä oleva saa nukkua äidin tai isin kanssa vanhempien sängyssä. Toinen vanhemmista nukkuu muualla.
? viritellään vateja lattioille sekä pyyhkeitä sohville ja sänkyyn mahdollisten limayrjöjen varalle. 
? äiti somettaa, kirjoittaa blogia ja turhautuu, koska aika ei ole vielä kullannut muistoja kotiäitiajoilta.
Sitä voisi ajatella, että mikäs siinä lasten kanssa saikutellessa ja lonkkaa vetäen, mutta onneksi pojat ovat olleet näin vähän kipeinä, koska tänä syksynä töissä oleminen on ollut yksi mun arjen voimavaroista.
Jokainen kipeän lapsen kanssa kotona oleva vanhempi voi varmaan todeta, ettei se mitään leppoisaa oleskelua ole varsinkaan silloin, kun lapsi on enemmän kipeä.


Influenssaepidemiaa ja vatsatautia perheeseemme odotellessa…


Terveempää talvea ja kevättä teille, joilla on menneenä syksynä sairasteltu enemmän
Rakkaudella
Henna, jolle näköjään pukkaa lievää silmätulehdusta
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *