Minä tein sen – vuosi bloggaajana!

Voin sanoa, että on jopa hieman herkistävä fiilis. On myös todella ylpeä fiilis. Tänään, 29.10.17 on tasan vuosi siitä, kun julkaisin ensimmäisen blogitekstini. 

Mistä kaikki lähti?

Muistan hyvin sen syksyisen lauantai-illan. Meillä oli mieheni kanssa lapsivapaata. Olimme tehneet kahdestaan Ikea-reissun, olin heittänyt syksyisessä alkuillan pimeydessä 10 kilometrin lenkin ja siinä sohvalla, saunan lämpenemistä odotellessa päätin toteuttaa sen, mitä olin jo jonkun aikaa pyöritellyt päässäni. Kun voisin tuoda enemmän ajatuksiani esille sellaisille ihmisille, joita ne saattaisivat kiinnostaa. Voisin mahdollisesti toimia vertaistukena. Olisi kiva kirjoittaa enemmän. 
Sen kummemmin eri blogialustoja vertailematta tai (tuolloin) ulkoasuun panostamatta kirjoitin ensimmäisen tekstini ”Tervetuloa lukijaksi”, julkaisin ja uskalsin heti jakaa linkin omalla facebook-seinälläni. Oli toisaalta hämmentävä, mutta toisaalta odottava fiilis: ”Mitähän tästä tulee?”.
Heti seuraavana päivänä julkaisin seuraavan tekstini Miksi perustin blogin?” ja perustin blogille oman Facebook-sivun. Siitä se lähti. Melko tasaisesti olen siitä viikonlopusta lähtien julkaissut 1-3 tekstiä viikossa. Tämä on 116. julkaistu teksti.Mitä odotin bloggaamiselta?


Naiivisti ajattelin, että ansaitsen blogillani hieman extrarahaa ja saan paljon lukijoita lyhyessä ajassa :D Eihän se nyt ihan niin mennyt eikä mene. Menestyvän blogin eteen on oikeasti tehtävä töitä. Aihepiirin on oltava mielenkiintoinen, blogin ulkoasuun on panostettava, on jaksettava rohkeasti markkinoida sosiaalisessa mediassa, on verkostoiduttava ja kyllähän se kirjoitettu teksti merkitsee paljon. Tosin, osa blogeista saa huiman menestyksen pelkästään valtavirrasta poikkeavalla aihepiirillä tai julkisuuden varjolla. Ihmisiä kiinnostaa toisten ihmisten elämät, sitä ei käy kieltäminen.

Mitä bloggaaminen on minulle antanut?

Olen nauttinut bloggaamisesta. Tämä on antanut yllättävän paljon, paljon enemmän kuin osasin alkuun kuvitella. Alkuun mietin enemmän sitä mahdollista menestymistä, mutta aika pian nimenomaan kirjoittamisesta tuli yksi sellainen henkireikä elämääni. En silloin vuosi sitten tiennyt, mutta tiedän nyt, että bloggaamisen myötä aloin jäsentelemään vielä tuolloin uinuvaa kolmenkympinkriisiäni, kävin samalla läpi aivan järkyttävän väsymyksen ja jonkunasteisen (diagnosoimattoman) masennuksen/uupumuksen, nousin suosta ja henkisesti kasvoin aivan mielettömästi tämän vuoden aikana. 
Olen löytänyt itseni. Saanut itsevarmuutta. Saanut vahvistusta sille, millainen ihminen haluan olla ja millainen en halua olla. Olen tajunnut monia asioita, joita en ennen kirjoittamista oikein osannut sisäistää, että mitä sisimpäni yritti minulle sanoa. Olen tajunnut omat voimavarani ja olen itselleni armollisempi enkä siedä enää mitä tahansa. Olen löytänyt oman tapani tehdä asioita.


Miten menestynyt blogini on?

Ei ole blogini menestynyt :D En ole tienannut sentin senttiäkään, en ole tehnyt yhteistyöpostauksia, en ole lisännyt mainoslinkkejä postauksiini enkä ole saanut minkäänlaista tavaraa mistään. Itse olen mahdolliset arvontapalkinnot kustantanut :) Blogin Facebook-sivulla meni sadan tykkääjän raja rikki tällä viikolla ja blogin instatilillä seuraajia on tällä hetkellä 69, joten olen erittäin kiitollinen kaikille tykkääjille ja seuraajille! :)
Google Analytics kertoo juuri nyt, että blogillani on aktiivisia käyttäjiä kuukausittain 380, viikoittain 115 ja päivittäin 21. Pieni blogi, mutta tästä saatu palaute on sitäkin arvokkaampaa. Olen saanut ihmisiä ajattelemaan asioita eri kantilta, olen antanut ja saanut vertaistukea, olen tuonut tunteitani esiin, hyvässä ja pahassa ja tämän myötä ihmiset ovat tulleet kertomaan, miten ovat helpottuneita, kun heilläkin on ollut samaa.
Saan erittäin vähän negatiivista palautetta. Nekin muutamat kommentit/viestit ovat olleet lähinnä siitä johtuvaa, että tekstit ovat menneet liikaa ihon alle. On otettu liikaa itseensä ja kuviteltu, että olen kirjoittanut juuri heille, vaikka pyrin kirjoittamaan yleisellä tasolla. 

Blogeja lukiessa on hyvä säilyttää tietynlainen ”etäisyys” tekstiin, ei pidä liian helposti ottaa itseensä. Ei pidä ajatella, että bloggaaja kirjoittaisi nimenomaan sinulle tai sinusta. Bloggaaja on voinut saada inspiraationsa ihan mistä tahansa. Jos teksti menee liikaa ihon alle, voi tietysti miettiä, että miksi? Mikä siinä kolahti? 

Onko blogini periaatteet samat kuin vuosi sitten?

En jatkossakaan aio tuoda blogiini poikieni oikeita nimiä tai kasvoja. En myöskään käsittele täällä parisuhde- tai ihmissuhdekriisejä, vaikka niitä ja niiden tuomaa surua elämässä välillä onkin. En  myöskään tuo työasioita sen suuremmin esille. 

Edelleen korostan sitä, että jos blogini kovin paljon ärsyttää, tätä ei ole pakko lukea. 


Kiitos rakkaat lukijat

Kiitos rakkaat lukijat teille. Ilman lukijoita ei olisi blogia. Tai olisi, mutta olisihan se ehkä hieman orpoa jakaa tekstejä julkisesti ilman, että kukaan niitä lukisi :D Siinä kohtaan olisi parempi kirjoitella ihan vain omaksi iloksi, niin sanotusti pöytälaatikkoon.
Lukijoistani saan voimaa. On ihana tietää, että tekstejäni luetaan ja että voin joskus olla avuksi. Joku voi saada lohtua teksteistäni, joku iloa, joku oivalluksia. Osaa ärsyttää, mutta heitä saa ärsyttää. Onhan kaikki tunteet sallittuja.

Tästä on ihana aloittaa seuraava vuosi blogin parissa. Jos yhdessä vuodessa kehitys on ollut omasta mielestäni näin huimaa, mitähän seuraava vuosi mahtaa tuoda tullessaan? :)
Jäädään yhdessä sitä odottelemaan <3 Kiitos, kun olet mukana.
Rakkaudella
Kiitollinen Henna


0

9 kommenttia artikkeliin ”Minä tein sen – vuosi bloggaajana!


 1. Jee! Tosi kiva teksti :) Oletko huomannut onko Facebookista apua blogin "markkinoinnissa"? Itse en ole olut Facebookissa enää vuosiin ja aina silloin tällöin mietin blogille Facebook-sivua… Onko se ihan "välttämättömyys" vai pärjäisinkö ilman sitä?


 2. Kiitos Taru kommentistasi! ??

  Juuri tuossa katselin, mistä blogiini tulee eniten liikennettä ja kyllä se on tuo Facebook. Hyvänä kakkosena Instagram ja kolmosena Blogit.fi -sivusto.

  Nimenomaan facebookin kautta saan eniten klikkauksia ja lukukertoja.

  Monilla blogeilla ei ole varsinaisia omia fb-sivuja, mutta sitten taas facebookissa on hyvä mainostaa blogiaan erilaisissa bloggaukseen liittyvissä ryhmissä jne. :)

  Voisithan sie kokeilla perustaa vaikka ihan vain blogille oman facebook-sivun ja katsoa, miten lukijamäärille käy? :)


 3. Olipa kiva postaus ja onnittelut blogin syntymäpäivän johdosta! :D Mä aloitin bloggaamisen 2013 (Hui, neljä vuotta sitten!) ja on hauska katsella menneeseen ja tajuta, miten pitkälle tässä harrastuksessa on tultu :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *