Mitä lapsi haluaa tehdä kesälomalla?

En tiedä, kuvittelenko vain, mutta nykyään tuntuu olevan trendi tehdä lomilla kaikkea ihan todella hienoa ja laittaa rahaa palamaan satasia. Mitä enemmän huvipuistoja, actionparkeja, kylpylöitä ja risteilyitä, sen parempi. Kunhan on loma tungettu täyteen kaikkea ohjelmaa sekä hienoja elämyksiä ja kokemuksia, koska sitähän lapset haluavat. 

Vai haluavatko? Kirjoitin edellisessä tekstissäni, kuinka olemme kaikki loman tarpeessa. Tekstissä sivusin sitä, miten meidän loma tulee olemaan mahdollisimman rento, ilman täyteen ahdettua kalenteria. Että äitikin saisi ladattua akkuja. Mietin jo, että tuleekohan lomastamme tylsä, noin niin kuin lasten mielestä.

Päätin kysyä asiaa 5,5-vuotiaalta esikoiseltamme. 

Mitä lapsemme haluaa tehdä kesälomalla?

◇käydä ainakin neljässä oman kylän leikkipuistossa

◇   pelata pleikkaria isin kanssa

◇ katsoa elokuvia ja sarjoja Netflixistä, johon otimme nyt kuukauden ilmaisen kokeilujakson
◇   leikkiä omalla pihalla ja sisällä
◇   käydä piknikillä
◇   piirtää ja värittää
◇   pelata lauta- ja korttipelejä
◇   käydä edes yhden kerran Tykkimäellä
Mielestäni aika ihana lista ja erittäin helposti toteutettavissa. Pojat eivät vielä tiedä, että myöhemmin kesällä meidän on tarkoitus lähteä Muumimaailmaan, jota varten olemme saaneet niin sanotun lahjakortin. Lisäksi aion lomallamme ottaa esikoisen kanssa laatuaikaa ja viedä hänet (maksuttomaan) liikennepuistoon sekä syömään. Aivan kuten teimme viime kesänäkin. Esikoinen ihan selkeästi kaipaa erityishuomiota ja sitähän on järjestettävä.
Mökillä tulemme varmasti perheenä käymään, jos vain kelit sallivat. Tykkimäkeen jos kerkeäisi parikin kertaa, yhdelle kerralle jo voitin eräästä arvonnasta rannekkeet. Normaalisti olemme käyneet siellä kerran kesässä.
Onneksi tämä kesä on vasta alussa. Saamme varmasti vielä monia hyviä muistoja, ihan pienelläkin budjetilla ja lähiympäristössä seikkailemalla.

Rennolla otteella. Sitä tältä äidiltä toivoo koko perhe.
Rakkaudella
Henna

0

6 kommenttia artikkeliin ”Mitä lapsi haluaa tehdä kesälomalla?


 1. Ihanaa, kun löytyy vielä lapsia jotka tulevat onnellisiksi "tavallisista" asioista, ilman isoja vaatimuksia. Meilläkin 8v neiti sano, että kunhan pääsee ukin luo mökille lomalla, se riittää ❤️


 2. Kiitos kommentistasi ♡

  Meillä voi vaikuttaa sekin, kun emme ole poikien kanssa juurikaan reissailleet mökkiä kauempana tai tehneet muutenkaan "upeeta, hienoa ja mahtavaa". Aika perusjuttuja vain :)
  He eivät siis tiedä niin sanotusti "paremmasta" ;)


 3. Mahtavaa kysyä lapselta, mitä hän haluaa!

  Lapselle on tärkeää se, että tehdään asioita vanhempien kanssa. Ei se raha vaan aika.

  Hyvää kesää teille, nauttikaa!


 4. Ihanan kuuloinen lista! Lapset tulevat kyllä onnelliseksi niin pienestä, pitäisi ottaa kyllä itsekin ottaa mallia.


 5. Kiitos Jutta kommentistasi! :) Lista oli todella ihana ja aikalailla sen mukaan mentiinkin kolmeviikkoisella kesälomallamme. Tästä tulossa myöhemmin postaus :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *