Mitä tapahtui, kun kesäloma alkoi?

Kesälomaa oli odotettu ja sen tarpeessa oli oltu. Myös esikoiselta oli kysytty, mitä hän haluaa lomalla tehdä. Miten meidän loma on nyt sitten alkanut?
 
 
 

Kolmas virallinen kesälomapäivä pian taputeltu, viides päivä putkeen vapaata. Todellakin on huomattu, että loma tuli tarpeeseen, meille kaikille. Lauantaiaamua lukuunottamatta pojat ovat nukkuneet aamuisin klo 8 asti. Itse nukun 8-9 tunnin yöunia ja jos mahdollista, haluan myös päikkärit päivän aikana. 

 

Hermoni ovat kiristyneet entisestään. Kuten jo aavistinkin, olen ollut jo pidempään niin väsynyt ja tietyllä tapaa uupunut, että paletti räjähti käsiin täysin, kun sain niin sanotusti luvan pysähtyä ja höllentää arjen pyörittämistä.

 

Meillä on kotona myrskynnyt aurinkoisista ja lämpöisistä päivistä huolimatta. Varmaan naapureihin asti on kuulunut huutoa ja kiukkua. Olen ollut liian äksy, kieleni on ollut liian terävä. Olen huutanut, raivonnut. Olen miettinyt, miten tämän perheen elämä olisi paljon leppoisampaa ilman tällaistä hermoheikkoa äitiä.

 

Huomaan, että olen niin väsynyt, etten jaksa kasvattaa. En jaksa toimia erotuomarina, sanoittaa tunteita, vastailla kysymyksiin, olla läsnä. Saan pyydellä vähän väliä anteeksi pojiltani. Mun mielestä se on aika helvetin väärin, että joutuvat tällaistä äitiä kestämään. Esikoinenkin sanoi, että on surullinen äidin käytöksen takia. Enkä ihmettele. Ihanaa, kun hän uskaltaa suoraan sanoa. Ettei pelkää (vielä) niin paljon, ettei uskaltaisi sanoa.

 
 
 

Jotta tämä ei olisi ihan masistelua, on viimeisiin päiviin sisältynyt hyvääkin, läheisen ihmisen sairauskohtauksesta huolimatta.

 

Olemme auttaneet läheisiämme puuhommissa, heitimme koko perheen extempore-reissun Ikeaan, teimme poikien kanssa metsäretken ja tänään korkkasimme poikien kanssa oman kylän puistojen valloituksen. Tuleviin päiviin sisältyy vieraita, kaverisynttäreitä ja mökkeilyä.

 

Onneksi lomaa on vielä jäljellä, koska se todellakin tulee tarpeeseen. Kelien puolestakin näyttäisi suosivan, tosin vettä tuo rutikuiva luonto tarvitsi.

 

Aion nyt skarpata, että saataisiin meille kiva loma. Ensi viikolla pääsen onneksi taas perheneuvolaan juttelemaan (lue myös: Perheneuvolan asiakkaaksi ).

 
 

Rakkaudella
HennaFacebookissa olen kertonut itsestäni kuvin, kiitos Mommy Be Good haasteesta! Blogini facebook-sivu kannattaa ottaa seurantaan, siellä jaan muidenkin tekstejä.

Instagramissa laitan kuvia blogin ulkopuoleltakin ja tarinoihin jotain jonninjoutavaa ;)

Tähän loppuun laitan vielä kevennyksenä pari kuvaa:

 

 
 

 

 
 
 
 
0

6 kommenttia artikkeliin ”Mitä tapahtui, kun kesäloma alkoi?


 1. Kuulostaa kovin tutulta tuo pinnan kireys. Edelleen pimahdan typeristä pienistä asioista, mutta tää ei oo mitään verrattuna masennuksen alkuaikoihin kun ei vaan jaksanut olla kärsivällinen ja ymmärtäväinen. Toivottavasti saat nyt levättyä ja otettua aikaa itelles. Ole itelles armollinen, sä oot hyvä äiti, sen kertoo vähintäänkin se että et haluais olla niin väsynyt ja räjähdysaltis. Aina ei kaikki voi olla onnellista ja auvoisaa, on lasten sekin hyvä ymmärtää, joskus on vaan paha olla. Mutta ymmärrän täysin sun fiiliksen, itelläkin omatunto on monesti kolkutellut. Onneksi kaikenlaista apua on tarjolla ��❤️


 2. Jos olet niin väsynyt ettet jaksa omien poikiesi kanssa olla niin olisiko poikien isästä tai heidän isovanhemmista apua tai onko pojilla mahdollisuus olla kesä päiväkodissa? Pääsisit sinä lepäämään, lenkkeilemään ja viettämään omaa aikaa koska sitä selvästi kaipaat kipeästi.


 3. Kiitos kommentistasi! :)

  Pojillekin tämä loma tuli tarpeeseen ja he ovat sen ansainneet.

  Nyt on vain tämän äidin skarpattava, jotta saadaan kaikille mukava loma :)

  Mukavaa kesän jatkoa!


 4. Kiitos Kati kommentistasi! ❤

  Onneksi siekin olet saanut vointiasi paremmaksi ❤

  On kyllä itselleenkin kuormittavaa, kun pimahtelee ihan typeristä asioista, vaikkei niin haluaisi.


 5. Harmi että lomanne on alkanut noin räjähdysmäisesti.. :( Kannattaa muistaa että lomalla voi myös vaan olla (eli silloin todellakin ladataan niitä akkuja) eikä sitä lomaa tarvitse suorittaa.. :) Ei haittaa jos jää linnanmäet ynnä muut väliin, kyllä niihin ehtii.. :) Pääasia että saisi levättyä. Itse olen vasta vuoden aikana oppinut ottamaan kaikessa rennommin ja perhe kiittää.. :D


 6. Kiitos Monika kommentistasi! :)

  Todellakin, täällä pitäisi oppia ottamaan rennommin, mutta helpommin sanottu kuin tehty :(
  Jospa se tästä, pikkuhiljaa.

  Hienoa, että sinä olet oppinut ottamaan rennommin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *