Näin autat muita somenäkyvyydessä | 4 pientä vinkkiä

On muutamia pieniä tekoja, joiden avulla voit auttaa toista bloggaajaa, tuntemaasi pienyrittäjää tai somevaikuttajaa, jotta tämä saisi lisää näkyvyyttä somessa sekä mahdollisesti uusia lukijoita, seuraajia tai asiakkaita.


Kymijoki

Julkisiin julkaisuihin reagointi on esimerkiksi Facebookissa yksi keino saada lisää näkyvyyttä yrityksille, yhteisöille ja blogeille. Eikä se ole väärin. Some on nykypäivänä iso osa markkinointia, koska se tavoittaa paljon ihmisiä.

Haluatko olla avuksi bloggaajalle, tuntemallesi pienyrittäjälle tai somevaikuttajalle? Näillä pienillä teoilla voit auttaa.

1. Peukuta ja reagoi julkaisuihin

Jokainen tykkäys antaa Facebook-julkaisulle enemmän näkyvyyttä. Näin myös omat kaverisi saattavat kiinnostua tykkäämästäsi julkaisusta, koska reagointisi julkisiin päivityksiin näkyy myös kavereillesi.

Facebookissa julkaisuihin reagointi eli pelkän peukun sijaan sydämen, naurun, kyynelnassun valitseminen antaa enemmän näkyvyyttä.

Instagramissa niiden sydämien painelu ei ole mitenkään ylitsepääsemätön tehtävä. Helppo ja vaivaton tapa reagoida toisten, osalla vaivaakin nähtyihin julkaisuihin. Instassa muiden, muille antamat sydämet eivät hypi feedissäsi, ellet käy erikseen katsomassa, mistä julkaisuista kaverisi ovat viime aikoina tykänneet.

2. Kommentoi julkaisuja

Suoraan blogiin kommentointi saattaa osan mielestä olla hankalaa, kun pitää näpytellä kommentin lisäksi mahdollista sähköpostiosoitetta, nettisivua ym. Silti suoraan blogeihinkin saadut kommentit lämmittävät kirjoittajan mieltä ja jäävät muistoiksi kyseisiin postauksiin.

Facebookissa kommentointi omalla henkilökohtaisella, ei blogin tai yhteisön tilillä, auttaa saamaan näkyvyyttä julkaisuihin. Facebookissa kommentointi on helppoa ja nopeaa. Vastaus kommenttiin näkyy kommentoijalle helpommin kuin esimerkiksi itse blogipostaukseen kirjoitettu kommentti.

Tosin ymmärrettävää, jos ei halua kommentoida omalla nimellään ja naamallaan julkaisuihin, jotka voi nähdä kuka tahansa.

Instagramissa julkaisu saa paremmin näkyvyyttä, jos julkaisuun kommentoidaan enemmän kuin kahdella tai kolmella sanalla. Aina ei kuitenkaan jaksa ”runoilla”, pari emojiakin on hyvä tapa huomioida julkaisu tykkäystä enemmän.

 
sosiaalinen media


3. Jaa julkaisuja

Luit juuri mielenkiintoisen blogipostauksen ja koit ahaa-elämyksiä? Jaa ihmeessä julkaisu omassa uutisvirrassasi! Joko henkilökohtaisella tai  blogin/yhteisön sivulla, edes silloin tällöin. Hienot blogitekstit ja julkaisut ansaitsevat näkyvyyttä.

 

4. Unohda ennakkoluulot

Edelleen moni ei pidä bloggaajia ”minään”, mutta pieni osa bloggaajista Suomessakin tienaa blogillaan ihan kohtuullisesti. Sitä on kuitenkin tunteja, päiviä ja vuosia tehty töitä, että siihen pisteeseen on päästy. Enemmän monissa bloggaajissa ja somevaikuttajissa on tiettyä, nykypäivänäkin vaadittua positiivista yrittäjähenkisyyttä kuin monessa muussa. Moni bloggaaja on ponnistanut bloginsa avulla muihin hommiin, joista tienata.

Some ja sen kautta vaikuttaminen ovat nykypäivää. Sen tietää myös isot yritykset. Miksi emme siis auttaisi toinen toisiamme? Oli sitten kyseessä omasta mielestä mielenkiintoinen bloggaaja, pienyrittäjä, somevaikuttaja tai se vähän isompikin yritys.

Suomalaiset turhaan panttaavat pieniä, avuliaita tekoja. Ettei vain se kaveri saisi enemmän kuin itse. 

Vielä lopuksi:


Vaikuttaja, huomioi lukijasi ja seuraajasi

Vastaa mahdollisuuksien mukaan kommentteihin, seuraa takaisin, käy tykkäämässä ja reagoimassa muidenkin julkaisuihin. Anna hyvää takaisin päin. Älä pelkästään ota. Ole ystävällinen, mutta älä hyväksy mitä tahansa käytöstä ja kommentointia muilta.

Laitetaan hyvä kiertämään! :)

Rakkaudella
Henna
Lue myös maaliskuussa 2018 julkaistu tekstini:
Kirjoitan blogia – rahaa tulee ovista ja ikkunoista?

0
Artikkeli kategoriassa

24 kommenttia artikkeliin ”Näin autat muita somenäkyvyydessä | 4 pientä vinkkiä


 1. Kiitos tekstistäsi!kommentit lämmittävät aina mieltä, ja ovat pieni lahja kirjoituksesta. On upeaa, että ihmiset uskaltavat kommentoida nimillään tai blogeillaan. Somemaailma on valitettavasti mahdollistanut myös kommentoinnin varjopuoliakin. Ikäviä kommentteja lukiessa toivoisi kommentoijien ajattelevan asian niin, että pystyisivät myös livenä sanomaan asiat samalla tavalla. Eli siis seisomaan sanojensa takana. Kirjoitamme blogiin aina persoonana, jolla on mielipiteet, ja seisomme ryhdikkäästi sanojemme takana. Kommentoijilta pitäisi siis olettaa samaa.
  Pitäisi itse tsempata vielä kommentoinnin ja tykkäysten saralla. Tietäen, kuinka sitä myös itse niin kovasti toivoo.
  Laura/ Vain äitien jutut


 2. Kiitos Laura kommentistasi :) <3

  Bloggaajat monesti laittavat paljon tai todella paljon peliin itsestään. Silti monikaan ei kunnioita bloggaajaa persoonana. Ajatellaan, että bloggaajille voi kommentoida ja huudella mitä vain, koska itsepähän ovat "julkisessa roolissa". Ei se ihan näinkään pitäisi mennä.


 3. Ihanaa että kirjoitit tästä! Oon nyt ottanut oikein tavaksi, että pyrin kommentoimaan blogipostauksiin ajatuksiani. Sitä monesti ajattelee, että olipas kivasti kirjoitettu tai olipa hienoja kuvia. Mutta kun kommentoi sen kirjoittajalle sen sijaan että pitäisi ajatukset omana tietonaan, tulee siitä itselle hyvä fiilis ja kun tietää että kirjoittajalle kommentit ovat kuitenkin niin tärkeitä ja piristäviä :)

  Ja just toi tykkääminen – ei ole iso vaiva :)

  http://www.bangsiina.com


 4. Kiitos Iina kommentistasi! :) <3

  Mulla ollut vähän samaa, että liian vähän on tullut kommentoitua, vaikka monesti ajatteleekin blogissa olevan paljon hyvää, tekstiä ja kuvia. Aion siis itsekin petrata entisestään :)

  Somessa tykkääminen ei tosiaan ole iso vaiva, mutta iso ilo julkaisujen jakajalle :)


 5. Kommentointi on muuttunut todella paljon niistä ajoista kun aloitin bloggaamaan. Itse pyrin antamaan aina merkin siitä, että olen käynyt blogissa ja lukenut jutun :)


 6. Hieno kirjoitus meille bloggaajille tärkeästä asiasta. Lukijan jättämä kommentti tai vaikka vain pieni merkki siitä että postaus on luettu on aina yhtä palkitsevaa.


 7. Hyvä kirjoitus! Hyvä, että rohkaistaan auttamaan muita eteenpäin. Yhteistyöllä kaikki hyötyvät perinteistä kyräilyä ja kadehdintaa paljon enemmän.


 8. Tämä on yksi upeimmista kirjoituksista jonka olen blogimaailmaa koskevista kirjoituksista lukenut. Sinulla on ihanan lämmin ote tähän hommaan, arvostan niin paljon <3


 9. Todella hyviä pointteja! Tähän on todella vaikea olla kommentoimatta :-D Itselläni on tapana tykätä mahdollimman monesta IG kuvasta, se kun on niiiiiin helppoa


 10. Samoja asioita olen itsekin miettinyt! Puit ajatukseni sanoiksi! Loistava teksti! Pistän tämän jakoon myös omalle fb-sivulle ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *