”Nyt kun kesä mennyt on, syksy saapuu…”

Kirjoitin realistina pessimistinä jo yli kuukausi sitten, kuinka ilmassa tuoksui syksy. Kirjoitin, kuinka olin jo lähes hyvästellyt kuluneen kesän ja ajatukset kääntyivät väkisinkin tulevaan syksyyn.

Kävikin niin, että tuon postauksen ja niiden fiilisten jälkeen kesä tuntui alkavan oikein kunnolla, vaikka monia hienoja hetkiä ja reissuja oli kesään sitä ennenkin mahtunut.

Teimme perheen kesken vielä yhden mökkireissun, oli päiväreissu kotieläinpuistoon, vietimme laatuaikaa esikoisen kanssa, olemme puistoilleet eväiden kera ja viettäneet paljon aikaa omalla pihallamme, itseksemme ja porukalla.

Kävimme Tykkimäessä ja mukavissa, kesäisissä pihajuhlissa. Kerkesin lämpöisillä ilmoilla juomaan yhden alkoholipitoisen juomankin ihan anniskeluravintolan terassilla. Oli pari niin lämpöistä päivää, että tarkenin shortseissa. Yksi kunnon ukkosmyrskykin, Kiira laittoi vähän vipinää ihmisten kinttuihin kesäisenä lauantai-iltana.

Kun ottikin sen asenteen, että vielä on kesää jäljellä, ehti kuukaudessa nauttia jäljellä olevasta kesästä oikein todenteolla, vaikkei meillä esimerkiksi (yrittäjä)mies lomaile töiden takia kesäisin ollenkaan.

Eilen kuitenkin oli päivä, jolloin aamulla puistoon lähtiessämme pojilla oli pipot ja hanskat. Pienemmällä oli vk-haalari, itsekin kaivoin takin ja sormikkaat esille.

Syksy tuntui tulevan ”yhdessä yössä”. Ei nyt ihan, mutta siltä se tuntuu. Vielä viime viikolla tarkeni ulkona lyhythihaisessa. Ulkona on melkein pimeää jo yhdeksän aikaa.

Sisällä on oltava jaloissa villasukat. Tuuletusikkunoita ei enää tarkene pitää auki yötä päivää.

Pojat ovat nyt olleet enempi vähempi räkäisiä viimeiset kaksi viikkoa. Esimakua tulevasta syksystä… ?

Itselle on iskenyt jonkunlaista turnausväsymystä, kun jännittää kaikki.

Pian saa viritellä takkaan ensimmäisiä tulia. Saa kaivaa tuikkukipot tuikkuineen esille. Saa laitella sisälle erilaisia tunnelmavaloja. Pääsee kävelylle syksyn raikkaisiin iltoihin.

Toisaalta nautin syksystä. Monesti se on sellaista ”uuden alkua”. Koulut, kerhot ja harrastukset alkavat. Päiväkodeissa alkaa uudet toimintakaudet. Työelämässä (yritetään) hyvällä draivilla tehdä tulevan vuoden budjetteja ja strategiasuunnitelmia. Ihmisillä on energiaa kesän jälkeen.

Syksy on tiettyyn pisteeseen asti ihan jees. Kunhan se syksy oikeasti jossain kohtaa vaihtuu kunnon talveen eikä ”välikausihaalarikurahousu” -aika kestä tästä hetkestä ensi vuoden juhannukseen asti. Syksyn ahdistavin aika on yleensä loka-marraskuu. Katsotaan, miten tänä vuonna käy.

Rakkaudella
Henna

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *