Paheksujat – se ihmislaji, joka pyörittelee silmiään ja tuhahtelee

 

Varmaan jokainen meistä tunnistaa sen tietynlaisen ihmislajin, joka pyörittelee silmiään ja tuhahtelee silloin, kun joku asia ei sovi heidän ajatusmaailmaansa. He ovat paheksujia, ilmapiirin myrkyttäjiä.

Paheksuminen

Paheksujat ovat niitä, jotka istuvat työpaikan kahvipöydässä, harrastustoiminnan kokouksessa tai perhekahvilan lattialla, kuuntelevat korvat höröllään muiden sanomisia ja muistavat pyöräyttää silmiään toisilleen sekä tuhahtaa heti, kun heidän korviinsa särähtää tai näkökenttäänsä tulee jotain, joka ei sinne sovi.

 

Paheksujat muistavat paheksua lähes kaikkea, joka poikkeaa heidän omasta elämästään. Lapsettomia, perheellisiä, eläimen omistavia, epäterveellisemmin eläviä, terveellisemmin eläviä, liian iloisia, liian surullisia, rikkaita, köyhiä, keskituloisia, kotiäitejä, uraäitejä, sinkkuja, pariskuntia, uusperheitä… Noh, niin. Siis aivan kaikkea, mikä ei heidän ajatus- ja arvomaailmaansa sovi.

Paheksujien kuppikunnat

Monesti nämä paheksujat muodostavat sellaisia kuppikuntia siellä, missä ikinä ovatkaan. Kaksi, kolme tai neljä, mutta kaikki samanhenkisiä ihmisiä. Yhdessä he muistavat pyöritellä silmiään ja tuhahdella aina, kun siihen tulee sopiva tilaisuus.

 

Paheksujat naureskelevat keskenään, ovat ivallisia. Saattavat heittää viattomina kommentteina asioita, jotka ovat tarkoitettu pilkaksi, henkisiksi ruoskaniskuiksi. Paheksujat pitävät itseään hieman muiden yläpuolella, koska eiväthän he koskaan mitään tee väärin tai sorru älyttömiin virheisiin.

 

Paheksujien saattaa olla vaikea nähdä ihmisten erilaisia elämäntilanteita tai ratkaisuja muista kuin omasta näkökulmastaan. Monesti he vetoavat siihen ”omaan elämänkokemukseensa”.  Kun he ovat nähneet ja kokeneet vähän kaikenlaista. Jos näin olisi, silloin asian pitäisi olla päinvastoin.

Kun on nähnyt ja kokenut vähän kaikenlaista,  

pitäisi ymmärrys toisia ihmisiä kohtaan lisääntyä,  

eikä tehdä ajattelumaailmasta mustavalkoista.

 

Paheksujat jatkavat paheksuntaa myös selän takana. Puivat toisten ihmisten elämäntapoja ja ratkaisuja, kertovat toisilleen, miten näiden muiden ihmisten pitäisi tehdä toisin. Paheksujia myös hieman pelätään. Heidän kuullen ei puhuta aivan kaikista asioista, koska tiedetään sen tiedon menevän monesti myös eteenpäin, juoruina ihmisille, joille ne eivät kuulu. Paheksujien seuraa aletaan karttamaan yhteisissä tiloissa ja tilaisuuksissa. Tullaan varovaisiksi heidän suhteensa.

Ilmapiirien myrkyttäjät

Paheksujat osaavat myös myrkyttää ilmapiiriään ympärillään. He saavat ihmisiä kääntymään toisiaan vastaan. Ennen hyvät ystävät saattavat alkaa karttamaan toisiaan, luottamuksia menetetään. Ei oikein luoteta keneenkään eikä enää tiedetä, mitä siellä kahvipöydässä tai perhekahvilan lattialla uskaltaa kertoa, jos asia vaikka meneekin eteenpäin korville, joille ne asiat eivät kuulu.

Paheksujat pitävät hallussaan näkymättömiä naruja, joilla yrittävät ohjailla ihmisten toimintaa ja ajatuksia. Hymyilevät ja ovat niin mielin kielin, mutta tosiasiassa yrittävät saada kerättyä tietoa, josta voisi myöhemmin olla hyötyä, heille.

Paheksujat eivät ole mitään parempia ihmisiä, päinvastoin. Heidän seuraansa kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Jos välttäminen on lähes mahdotonta, ei kannata itsestään antaa  ihan niin paljon kuin normaalisti.

 
 

Rakkaudella
Henna

 
 
 
 
 
 
1

4 kommenttia artikkeliin ”Paheksujat – se ihmislaji, joka pyörittelee silmiään ja tuhahtelee


  1. Enhän minä oikeasti tiedä, mitä ihmiset minusta selän takanapuhuvat vai puhuvatko yhtikäs mitään, mutta juuri tuollaisten paheksujaihmisten takia sitä alkaa kuvittelemaan kaikenlaisia puheita.

    Tunnen kyllä muutamia paheksujia ja toivon, etten ikipäivänä muutu yhdeksi heistä.


  2. Hyvä pointti! Juuri tuollaisten paheksujien takia sitä alkaa mahdollisesti kuvittelemaan kaikenlaisia, ehkä vääriäkin juttuja, mutta ei se silti kivaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *