Päivän positiiviset purkkiin !

Positiivisuuspurkki omalla paikallaan sängynpäädyssä

Koska tämä vuosi 2017 tulee olemaan minun henkisen puoleni korjaus- ja fiksausvuosi, aion ottaa käyttööni PÄIVÄN POSITIIVISET -purkin. Kyllä, juurikin sellaisen. Ihan omilla olemattomilla ”askartelutaidoillani” tuunatun lasipurkin. Tämä idea perustuu netissäkin pyöriviin esimerkkeihin kiitollisuuspurkeista. Oma purkkini näyttää alakoululaisen, ellei jopa päiväkoti-ikäisen värkkäämältä, mutta onpahan oma tekemä.

Tulen pyrkimään epäsäännöllisen säännöllisesti kirjoittamaan lapulle kuluneen päivän/päivien positiiviset asiat ja nakkaan lapun lasipurkkiin. Joskus sitten vuoden päästä luen, miten hitoksee positiivinen vuosi 2017 oli.

Tällä tavalla pyrin löytämään tästä ihan tavallisesta lapsiperheen arjesta niitä pieniä ja vähän isompiakin positiivisia juttuja.
Tottakai olen kiitollinen perheestäni ja siitä, että olemme terveitä ja meillä on ruokaa ja katto pään päällä ja rakkautta jne.

Haluan kuitenkin kiinnittää huomiota nimenomaan niihin arjen pieniin asioihin. Luoda positiivisuutta ajattelemalla positiivisesti, kuten: ”Olipa tänään kiva, kun Jäpikkä puki niin hienosti ulkovaatteet” tai ”Olipa kiva, kun mies keitti meille iltapäiväkahvit” tai ”Olipa tänään kiva ilma lenkkeillä”. 
Täytyy tähän väliin mainita, että viime sunnuntaina, uudenvuodenpäivän aamuna olin hitoksee pettynyt, kun en ollutkaan yhtä positiivisuutta heti herätessäni, vaikka vuosi oli vaihtunut :D Suoraan sanottuna heräsin sarvi ottassa. Onneksi se sarvi pieneni päivän mittaan.

Fiilis oli silloin aamulla vähän sama, kun uutena vuotena kaikenmaailman ”Syön vain salaattia ja liikun niin hemmetist” -kitudieettejä-, elämäntapamuutos- ym. lupauksia tehneet pettyvät, kun selvästi näkyviä ja pysyviä tuloksia ei välttämättä näykään heti viikossa tai kahdessa. Ja tottakai yrittämisen voi jättää siihen sitten niin. Mitäpä sitä suotta yrittämään enemmän oman hyvinvointinsa takia.

Tämä oman henkisen puoleni korjaaminen tulee olemaan pitkä tie, mutta toivottavasti kannattava. Sama koskee kaikkia elämäntapamuutoksia, olivat ne fyysisiä tai psyykkisiä, tai molempia. On oikeasti tehtävä asioiden eteen töitä, että saat hyvinkin pinttyneet ikävät elämäntavat muutettua parempaan, edes hitusen. Jo pienetkin muutokset parempaan kannattavat.

”Positiivisuus on perseestä”
”Pessimisti ei pety”
…ja mitä näitä nyt on.

Onhan se joskus niinkin. Enkä nyt haekaan itselleni mitään ”Ai että, miten oon niiiin yhtä hymyä ja aurinkoa vallan aamusta iltaan ja ei niiiiin MIKÄÄN voi minun mieltäni pilata” -fiilistä, vaan lähinnä sitä, että semmoinen jatkuva märehtiminen ja määkiminen ja nalkuttaminen ja raivoaminen ja vittuilu ja kyynisyys ym. saa luvan loppua, ainakin vähentyä, REILUSTI.

Tiedän, että mulle tulee olemaan todella iso asia, jos ja kun saan taas jossain kohtaa nukkua hieman kokonaisempia öitä. Se tulee vaikuttamaan todella paljon. Sitä siis odotellessa.

Luodaan positiivisuutta ympärillemme. Kehutaan itseämme JA toisiamme. Pyritään näkemään hyvä asioissa ja ihmisissä. Tekemällä muille hyvää, voit itsekin saada jotain hyvää takaisin.

Rakkauvella
Henna ✌

Tule seuraamaan blogia myös Facebookissa. Päivitän aina sinne linkit uusimpiin blogipäivityksiin.

0

2 kommenttia artikkeliin ”Päivän positiiviset purkkiin !


  1. Tää oli tosi kiva idea! ? Mutta luultavasti unohtaisin hyvin pian koko kirjottelun ja sitte purkki olis koko ajan vaan "väärässä" paikassa ja tiellä ja se vituttaa ? hmmm ehkä pitäs yrittää pyrkiä kans hieman positiivisemmaksi tämän vuoden aikana! ?


  2. Joo, ei ole positiivisuus helppoa :D Katsotaan, kauan mulla toi purkki "tekee tehtävänsä". Jos ei ala täyttymään, nakkaan sen vaikka jollekin lahjaksi ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *