Paluu arkeen – mitä asioita haluan jatkaa lomankin jälkeen?

Kesäloma, tuo kolmen viikon pätkä oli ja meni. Kolmessa viikossa oli kuitenkin sen verran aikaa, että sitä havahtui miettimään, mitä lomalta haluaa ”tuoda mukanaan” tavalliseen arkeen.


Lomaan sisältyi paljon hyviä hetkiä, lasten ihania nauruja ja innosta kiiltäviä silmiä. Lasten onnistumisia, uusien taitojen oppimista. Oli ihana nähdä ihmisiä, joita ei ole nähnyt kuuuukausiin. Oli ihana nähdä muitakin tärkeitä ihmisiä, ajan kanssa, ilman hirveää väsymystä. Oli paljon mukavaa tekemistä, kuitenkaan ilman aikataulujen perässä juoksemista.

Lomalla oli ihana nukkua kunnon yöunia. Ensimmäiset kaksi viikkoa heräsimme poikien kanssa klo 8-9, minä en aamuisin kuullut yhtään, kun mies lähti töihin eli olen nukkunut todella sikeästi, hänellä kun on tapana torkuttaa ”muutaman” kerran. Viimeisellä lomaviikolla unenlaatuni alkoi selvästi keventyä. Tosin, silloin oli täydenkuun aika ja se vaikuttaa yöunieni laatuun. Kuuhullu, katsokaas :D

Lomaan sisältyi (valitettavasti) myös hermojen menettämistä, surullista mieltä ja ahdistusta, korostunutta paska äiti -fiilistä. Lasten jatkuvat keskenäiset konfliktit, kiukut, marinat, riehuminen, huuto ja älämölö verottavat, vievät herkän mielen voimia enemmän kuin moni ”ei-niin-herkkä” saattaa edes ymmärtää.

Lomamme oli hyvin intensiivinen ja perhekeskeinen, poikien kanssa vietettiin aikaa todella paljon ja sehän siinä oli tarkoituskin, antaa heille sitä aikaa ja yhdessäoloa. Itsestäni johtuen tuo heille tarjottu aika ei aina ollut kovin ”laadukasta”, mutta oli meillä oikeasti hyviäkin hetkiä, naurua, iloa ja rentoa oleilua.


Mitä haluan jatkossa tehdä paremmin arjessa? Mitä asioita haluan lomasta ”tuoda” arkeen?

Pidemmät yöunet tulevat olemaan yksi asia, johon on pakko priorisoida.  Noin kahdeksan tunnin yöunet mahdollisella yhdellä herätyksellä tekivät ihmeitä. Silmäpussit pienenivät, silmänaluset eivät ole niin mustat.

Blogilleni raivaan tilaa, kuten myös lukemiselle ja värittämiselle. Liikunta ja hyvä ravinto, näihin panostaminen ovat lähes sanomattakin selviä. Mielenhallinta ja tunteiden käsittely, jotka myös ovat yllättävän tärkeitä asioita sujuvassa ja mielekkäässä arjessa. Enemmän kauniita asioita, siistimpää kotia. Tärkeitä ihmissuhteita, perheaikaa.

Pojilleni puhuin, miten äiti aikoo skarpata nyt ihan tosissaan, että loppuu se turhanpäiväinen kiukuttelu, siis äidin kiukuttelu. Tiedostan, että perheemme melko suuri musta lammas olen minä itse ja pääni sisältö eikä se ole oikein perhettäni kohtaan. Tämän olen tuonut ennenkin esiin, mutta ei se ongelma ole mihinkään hävinnyt. Matka on edelleen vasta alkutekijöissään, mutta suunta on oikea.

Minun on opittava, etten voi enkä pysty revetä kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan. En ole mikään superihminen. Olen vain ihminen. Sellainen, joka väsyy, kun liikaa yrittää ja tekee. On osattava sanoa ei, kuunnella omaa vaistoaan ja sitä, mitä kroppa yrittää kertoa. Karsittava asioita, joille ei voi mitään.

Näillä eväillä kohti syksyä ja uudenlaisia haasteita!Hieman myöhemmin on tulossa tarkempaa postausta siitä, mitä me sitten oikein teimme kesälomallamme :) Postaus liittyy blogiyhteisö Maitokahvimedian heinäkuiseen kampanjaan, jossa yhteisön bloggaajat pohtivat kesää ja lomaa eri näkökulmista :) #eilomastressille

Jos et vielä seuraa ihanaa yhteisöämme, ota meidät seurantaan Facebookissa sekä Instagramissa. Maitokahvimedia, meiltä sinulle. Ihania postauksia, ihania kuvia, ihania ihmisiä.

Rakkaudella
Henna


Lue myös:

Mitä tapahtui, kun kesäloma alkoi?

Linkkaan tähän vielä ihanan Valeäidin tekstin:

Uuvuttaako arki, vaikka ei muka pitäisi? Lepää.

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *