Tarina blogin nimen takana

Blogini nimi, Pölyä Pinnoilla, on toisaalta kovin ilmiselvä, mutta toisaalta taas ehkä harhaanjohtava :)

Blogini on saanut alkunsa lokakuussa 2016. Olin jo pidempään lukenut muiden blogeja ja tykkäsin kirjoitella esimerkiksi facebookiin pidempiä päivityksiä. Silti minusta tuntui, että haluaisin saada ääntäni vielä enemmän esille, muillekin kuin niille omille facebook-kavereilleni.

Koin, että mulla oli paljon sanottavaa ja elämänkokemusta jaettavaksi. Voisin olla mahdollinen vertaistuki, ihan niin kuin moni bloggaaja oli ollut mulle omien tekstiensä kautta.

Lokakuussa 2016 meillä oli miehen kanssa lapsivapaavuorokausi. Olimme käyneet Ikeassa ja olin tehnyt 10 kilometrin kävelylenkin (miten oon joskus jaksanutkin…). Illalla oli jotenkin sopiva hetki, siinä punaviinilasillisen äärellä. Suuntasin Bloggerin sivuille ja aloin perustamaan ensimmäistä blogiani. 

Nimen keksiminen

Nimi oli hukassa. Mietin, mikä kuvaisi sen hetkistä elämäntilannettani,
kun olin vielä kotona kahden pienen pojan kanssa. Erilaiset versiot ja yhdistelmät äiti-sanasta olivat poissuljettu. Niitä on aivan tarpeeksi muutenkin.

Istuin sohvalla ja katselin vieressäni olevaa mustaa sohvapöytää. Vaikka oli jo pimeä, lokakuun lopun ilta, näkyi pöydän pinnalla pölyä. Aloin pyörittelemään blogin nimeä mielessäni ja melko äkkiä se sieltä tuli: Pölyä Pinnoilla.

Mikä kuvastaisikaan paremmin sen hetkistä elämäntilannettani sekä tämän hetkistä, kun käyn töissä ja elän ruuhkavuosia? Pölyä pinnoilla. Sitä riittää, koska aikaa tai oikeastaan innostusta siivoamiseen ja siihen pölyjen pyyhkimiseen ei ole.

Tuoko tämä nimi menestystä?
Vai mitä se menestys edes tarkoittaa?

Tuoko tämä nimi mulle koskaan menestystä? Tuskin. Pitäisi olla joku todella raflaava ja innostava ja mieleenjäävä. Mutta haluaisinko sitten olla pelkkä Henna jotakin? En. Hennojen nimillä on blogeja ihan tarpeeksi muutenkin. 

Ja miten edes määritellään menestys blogimaailmassa? Tuhannet ja tuhannet seuraajat sekä lukijat, podcastit, kirjat, rahalliset korvaukset? Vai voisiko menestyskin olla jotain muuta?

En perustanut blogia kaiken maailman hienojen ohjeiden mukaan eikä ne lukijamäärät edelleenkään päätä huimaa, mutta mie olen niin onnellinen millaisen seuraaja- ja lukijakunnan olen itselleni saanut.

Lähes päivittäin olen jonkun seuraajan kanssa enemmän yhteyksissä sekä saan kehuja ja palautetta teksteistäni. Olen se vertaistuki ja annan ihmisille ajattelun aihetta. Teen siis blogillani juuri sitä, mistä silloin haaveilin, kun klikkasin itseni ensimmäistä kertaa Bloggerin sivuille.

Koen siis olevani menestynyt siinä, mitä teen. Aion tottakai kurkotella ylöspäin ja kehittyä, mutta olen omalla mittapuullani menestynyt jo nyt.

Missä blogiani voi seurata?

Instagramissa olen tätä nykyä hyvinkin aktiivinen ja facebookiin linkitän omia uusia sekä vanhoja tekstejä, mutta myös muiden tekstejä. Tätä nykyä olen myös Pinterestissä. Eli erilaisia kanavia löytyy, jos haluaa ihan aidosti seurata :) Erilaiset stalkkerit ja muut vihalukijat jätän omaan arvoonsa.

Lisäksi voi liittyä sähköpostitilaajien joukkoon, jolloin sähköpostiin tipahtaa aina viesti, kun julkaisen uuden tekstin. Mihinkään muuhun en annettuja sähköpostiosoitteita käytä.

Yllätitkö tarina blogin nimen takana? Tuskin, mutta ainakin nimi on omanlaisensa :)

Rakkaudella
Henna

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*