Toivotan teille rauhallista ja itsenne näköistä joulua

Haluan toivottaa teille lukijoilleni rauhallista ja itsenne näköistä joulua.
Missä ikinä olettekaan tai kenen seurassa, muistattehan, että joulurauha lähtee osittain myös teistä itsestänne. Annattehan joulurauhan itsenne lisäksi kanssakulkijoillenne.


Äidit voivat höllätä otettaan ja miettiä, millaisen muiston haluavat lapsilleen antaa päivistä ennen joulua. Onko se muisto kireä ja kiireinen äiti, jonka täytyy saada kaikki ne sata jouluun liittyvää asiaa tehtyä vain, koska ”aina ennenkin on niin tehty tai muuten joulu ei tule”? Vai voisiko se muisto olla lapset kainalossa sohvan nurkkaan käpertyvä äiti, joka katsoo telkkarista erilaisia jouluaiheisia ohjelmia ja joulu tulee silti?
Meidän sairastuvan jouluvalmisteluihin ei tänä vuonna kuulu siivous tai lakanoiden vaihtaminen tai pipareiden leipominen. Sanoin miehelleni äsken, ettei näin stressitöntä joulunalusaikaa ole meidän yhdessäolon aikana ollut varmaan koskaan.

Eilen hoidin oman osuuteni joululahjoista. Kolme tuntia kaupoilla ja kaiken haluamani sain hommattua. Ihmisiä oli paljon liikenteessä, mutta minua ei ärsyttänyt missään vaiheessa.  Olin vähän niin kuin treffeillä itseni kanssa.  Mikäs siellä oli omassa rauhassa pyöriessä. Kävin pienellä välipalallakin, ihan itsekseni.
Tuskanhikikin jäi joululahjaostoksilla kokematta. Iloisena ja tyytyväisenä toivottelin eri asiakaspalvelijoille hyviä jouluja sen lisäksi, että hymyilin heille ja sanoin kiitos.
Lähdin kaupoille sillä asenteella, että siellä on moni muukin ja ihan samoja asioita toimittamassa kuin minäkin. Jos olisin lähtenyt sarvi ottassa höystettynä kiukkuisella asenteella, tuskanhiki pahan mielen lisäksi olisi ollut taattu.
Pyrin nykyään löytämään monista huonommistakin asioista myös ne hyvät puolet. Näköjään se kannattaa, myös näin hieman normaalista poikkeavien joulunaluspäivien suhteen.

Joulu tulee kyllä, joka tapauksessa.

Rakkaudella
Henna
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *