Tulevan koululaisen huone – pienen pintaremontin tulokset

Kevään aikana teimme pienen pintaremontin, jonka etenemistä pääsi seuraamaan varsinkin instan stoorien puolella. Esikoispoikamme on tällä hetkellä eskarissa, joten syksyllä odottaa koulutie. Nyt olikin hyvä tilaisuus rempata hänelle oma, koululaisen huone.

Huone

Huone, josta tuli tulevan koululaisemme on huone, on tässä vuosien saatossa ollut eri käytössä. Ihan alkuun, silloin lähes 10 vuotta sitten, huone oli niin sanottu vierashuone, johon alkoi hyvin äkkiä kertyä erilaista roinaa säilytykseen. Kesällä 2013 huoneesta remontoitiin silloin 7kk ikäiselle esikoispojallemme oma huone. 

Kun odotin kuopustamme, esikoinen sai meidän vanhan makuuhuoneen, jota hieman fiksattiin ja meille remontoitiin uusi makuuhuone. Kuopuksen ollessa noin 10 kk ikäinen, muutti hän isoveljensä kanssa samaan huoneeseen.

Kun huone sitten oli ollut ylimääräisenä tämän viimeisen 3,5 vuotta, lähtötilanne ennen pintaremonttia oli tämä:

Aivan hirveä. Siis aivan hirveää ja häpeällistä, mihin kuntoon kyseinen huone päästettiin vuosien aikana. Ja tuolla kaiken keskellä oli pikkulegoille tarkoitettu pöytä. Ei ihme, ettei pojat siellä ihan hirveästi viihtyneet.

Seinän siirtoa ja värien valitsemista

Remontti oli hyvä toteuttaa kevään aikana, koska miehellä oli hiljaisempaa töiden osalta, joten remontille oli hyvin aikaa. Kesällä olisi tullut liian kiire ja remonttia olisi väännetty vain ne lyhyet illat ja viikonloput, kun silloin olisi muutakin tekemistä.

Isoin urakka oli siirtää noin 30 senttiä entisen romuhuoneen ja poikien silloisen huoneen välistä seinää. Näin saatiin tästä huoneesta hieman isompi. Homma meni kuitenkin melko kivuttomasti, kun ei tullut ylläreitä matkalla ja tekijät olivat ammattilaisia eli mieheni sekä hänen pikkuveljensä.

Remontti

Huoneen tuleva asukas otettiin mukaan valitsemaan seinien väriä. Yhdestä seinästä hän halusi tomaatinpunaisen ja muiden seinien sävy on ihana sininen, Lemmikki. Aluksi me aikuiset ehkä hieman karsastimme sitä punaista. Mietimme, onko se liian räikeä tyyliimme (tai no, mihin tyyliimme :D), mutta halusimme antaa esikoisen valita. Hänen huoneensa siitä tulisi. Sitä paitsi, maali on sitten helppo vaihtaa toiseksi väriksi ;)

Punainen väri kuitenkin yllätti positiivisesti. Siitähän nimittäin tuli todella upea!

Miltä huone näyttää nyt?

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä huoneen lopputulokseen. Hyllyt ovat maalattu samalla punaisella kuin tuo yksi seinä. Alimman hyllyn alla menee valonauha, josta saa hyvän työvalon sekä pikkulego- että koulupöydälle.

Koulupöytä ja vaatekaappi ovat Sotkasta, pikkulegopöytä on oma rakennelma, säkkityyny on ostettu jo syksyllä 2017, sänky on miehen vanha ja sängynpääty on miehen tekemä. Koulupöydän sekä matot ja verhot poika on itse valinnut.

Nyt pojat leikkivätkin melkeinpä vain tuolla huoneessa ja kuopuksen huone on lähinnä hänen nukkumistaan varten. Pääasia, että viihtyvät jossain huoneessa omissa leikeissään :D

Sängynpääty

Raitamatto

Hyllyt

Kirjoitusalusta

Legopöytä

Naulakko

Säkkityyny

Mielestäni tämä eskarilaisemme huone poikkeaa siitä valtavirrasta, millaisia lasten- ja koululaisten huoneita nykyään näkee somessa ja blogeissa. Aika paljon suositaan vaaleita värejä, hyvin yksinkertaisia linjoja. Siksi onkin ihanaa saada esitellä tällainen hieman erilaisempi huone, josta ei väriä puutu, sen olematta silti överi.

Kyllä siitä tuli hieno ja tulevalla koululaisellamme on upea, uusi, oma huone.

Remontista muutakin hyvää

Sen lisäksi, että saimme upean huoneen, oli tästä remontista muutakin hyvää. Onneksi meillä ei enää ole sellaista ylimääräistä huonetta, johon voisi alkaa kasaamaan tavaraa. Nyt on pakko skarpata ja heitettävä tavaraa pois sitä mukaan, kun ei oikeasti enää tarvitse tai ei löydy tilaa. Enää ei aleta varastoimaan tyylillä ”jos tätä vielä joskus tarvis jossain”

Tämä remonttiurakka oli siitä hyvä, että tuli heitettyä tavaraa ihan todella paljon pois. Karsimista on edelleen, mutta parempaan suuntaan koko ajan!

Nyt ei toivottavasti tarvitse ihan heti remonttia tehdä, ellei kesällä aleta uusimaan sisääntuloa eli pääovea ja eteistä, mutta katsellaan sitä sitten ;)

 

Rakkaudella Henna

 

5

Yksi kommentti artikkeliin ”Tulevan koululaisen huone – pienen pintaremontin tulokset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *