Työpaikan kahvitauoilla pelastetaan maailma ja annetaan vertaistukea

Yhteistyössä Pauligin kanssa

Työpaikkojen yhteiset kahvitauot alkavat joillakin aloilla olla katoava juttu. Ihmiset ovat paljon reissussa tai kokouksissa ja silloin kun on hetki aikaa olla omalla työpisteellään, ei sitä välttämättä kiinnosta lähteä katsomaan kollegoitaan klo 14 kahvitauolle. Nykyisin työnkuva saattaa muutenkin olla liikkuva, jolloin ei ole sitä omaa työ- tai toimipistettä.

Omalla työpaikallani tämä kahvitaukokulttuuri ei onneksi ole kadonnut mihinkään. Asentajat aloittavat aamunsa aikaisemmin ja he kokoontuvat aamukahville jo klo 6.30 eteenpäin. Käyvät läpi aamun kuulumisia ja siitä he pikkuhiljaa lähtevät maailmalle päivän töihin. 

Toimiston puolella aamukahvilla istuu väkeä vaihdellen klo 8.00-9.30 välillä. Ensimmäiset ovat kahvilla jo klo 8 jälkeen, osa noudattaa lähes jämptisti klo 9 kahvitaukoa. Klo 14 kahvitauolle porukkaa kokoontuu enemmän samaan aikaan. Itse kipitän kahville noin klo 8.30 ja iltapäivällä en olekaan käynyt, kun olen silloin lähtenyt kotiin. Kunhan siirryn täyteen työaikaan, tulee iltapäivän kahvitauoista yksi henkireikä lisää päiviini.

Työpaikan kahviparlamentti

Niin sanottu ”kahviparlamentti” on vuosien aikana käsitellyt jos minkälaisia asioita, puinut työasioita, antanut vertaistukea ja vinkkejä ihan tavalliseen arkeen. Kahvitauoilla on välillä oltu ihan vain hiljaa, välillä on naurettu niin, että se kuuluu ulko-ovelle asti ja välillä tirautettu kyyneleet. Jos omat murheet ovat alentaneet mielialaa, kahvitauoilla on saanut pienen helpotuksen ja ilon tunteen. Kahviparlamentti syö mahdolliset viikonlopun jäljiltä jääneet juhlien herkut. Kahviparlamentti ilahtuu muutenkin kovin paljon, jos joku joskus tuo jotain ”särvintä” kahvin kanssa.

Osa toimipisteellä käyvistä vierailijoista saattaakin ihmetellä, että vieläkö meillä työpaikalla väki ihan oikeasti kokoontuu perinteisille kahvitauoille. Kyllä, todellakin, kahvitauot ovat yksi työpäivien iloista ja antavat mukavan hengähdystauon. Samalla näkee niitä kollegoita, joita ei välttämättä muuten päivän aikana näkisi.

Millaista kahvia juomme työpaikallamme?

Meiltä löytyy perinteinen kahviautomaattikin, mutta kyllä jokaiseen taukohuoneeseen keitellään ihan niin sanottua oikeaa kahvia, koska onhan se nyt paljon parempaa kuin automaattikahvi. Oikean kahvin suosio on suuri.

Pauligin hienojauhettu Juhla Mokka on se, joka saa kunnian olla taukokahviamme. Toimiston puolella saa heti aamutuimaan keitellä kolme tai neljäkin pannullista kahvia. Päivän aikana keitellään 2-4 pannullista lisää, riippuen siitä, minkä verran väkeä on talossa tai onko mahdollisia ulkopuolisia vieraita.

Maistuuko työpäivän jälkeen kotona kahvi?

Kotona juomme aamuisin kupilliset kahvia ja iltapäivällä, päivällisen jälkeen vielä pannu porisee. Normaalisti juomme Pauligin Juhla Mokkaa. Nyt saimme pari viikkoa sitten Pauligilta paketillisen erilaisia – ja makuisia kahveja, Kaupunkikahveja sekä Muumi-kahveja.

Olemme tähän mennessä juoneet paketillisen erittäin tummapaahtoista, Café Parisien -kahvia sekä vaaleampipaahtoista Café Sydney -kahvia. Molemmista olemme tykänneet. Parisien on todellakin tummapaahtoa ja alkuun kahvintuoksukin oli nenään hieman voimakas, mutta tykkäsimme mausta. Jotenkin ihanan tujua, joka herätti aamusta mukavasti. 

Viimeisimmäksi saimme juotua paketillisen Sydney-kahvia. Tämä on paahtoasteeltaan luokka kaksi, kun taas tavallinen Juhla Mokka on yksi. Sydney on myös ollut erittäin hyvänmakuinen kahvi aamuihin sekä niihin iltapäivän hetkiin, jolloin maha on täynnä ruokaa ja lapset mahdollisesti rauhoittuneet hetkeksi Pikku Kakkosen ääreen.

Kiitos Pauligille tästä mahdollisuudesta tutustua erimakuisiin kahveihin. Ei välttämättä olisi tullut kaupasta ostettua, kun on tottunut ostamaan tuttua ja turvallista Juhla Mokkaa :) Jatkamme mieheni kanssa erimakuisten kahvien maistelua ja varmasti näistä löytyy meille uusia suosikkeja, joita ostamme kotiimme.

Rakkaudella
Henna

 

Yhteistyössä Maitokahvimedia sekä Paulig. Kahvit on saatu näkyvyyttä ja postausta vastaan.

Muut yhteisön bloggaajien kahviaiheiset postaukset:

Always somewhere else: Erityisiä kahvimuistoja

Hurlumhei: Kahvia kaksivuotiaasta eli minun kahvimuistojani

Metsäemo: Leikkikahvit, pikakahvit ja nokipannukahvit – 10 tapaa nauttia kahvia

Mademoiselle Camilla: Lahjavinkki – höyryävät makuelämykset

 

0
Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *