Vuoden 2018 luetuimmat postaukset

Vuonna 2018 kerkesin kirjoittelemaan aika monta postausta, hieman on tosin tahti hidastunut aiempaan vuoteen verrattuna. Olen menneenä vuonna kirjoittanut muutamia postauksia, jotka ovat keränneet selvästi enemmän lukijoita ja koskettaneet ihmisiä.

Blogini koki syksyllä 2018 aikamoisia muutoksia, kun hommasin oman domainin ja vaihdoin alustan Bloggerilta WordPressille. Vaikka kirjoitustahti on hidastunut, koen laadun parantuneen, moneltakin osalta.

Paljon on vuoteen mahtunut kaikenlaista ja osa välittynyt postauksiinkin asti.

Tässä tulee vuoden 2018 luetuimmat postaukset (klikkaamalla otsikkoa, pääset juttuun):

Masentunut tai masennukseen taipuvainen, älä hanki lapsia!

Suomalainen yhteiskunta osaa näyttää ilkeät kyntensä, mitä tulee mielensairauksiin yhdistettynä lapsiperhearkeen. Joka paikassa toitotetaan, kuinka asioista pitäisi puhua eikä ne vanhemmuuden negatiiviset tunteet saisi olla tabu. Kun sitten joku rohkeasti tulee ”kaapista ulos”, on vanha kunnon paskamyrsky taattu.

Postaus käsittelee masennusta, mielensairauksia ja vanhemmuutta.

Kuolema pysäyttää: Kun seuraavaa aamua ei tulekaan

Elettiin kevättä muutama vuosi sitten. Pääsiäinen osui silloin huhtikuun alkuun. Pyhät oli vietetty juoden ja krapuloissa. Oli aika palata arkeen. Aurinko jo lämmitti ihanasti, luonto alkoi pikkuhiljaa heräilemään talven jälkeen uuteen elämään. Samaan aikaan yksi nuori elämä sammui, kesken matkan, aivan liian aikaisin.

Mitä tapahtui, kun kesäloma alkoi?

Kun viime kesänä kesälomamme poikien kanssa alkoi, ei se alkanut ihan suunnitelmien mukaisesti eikä mukavalla tavalla.

”Hermoni ovat kiristyneet entisestään. Kuten jo aavistinkin, olen ollut jo pidempään niin väsynyt ja tietyllä tapaa uupunut, että paletti räjähti käsiin täysin, kun sain niin sanotusti luvan pysähtyä ja höllentää arjen pyörittämistä.”

Henkinen romahdus: miten se paha olo oikein näkyy?

Koin vuosi sitten pienimuotoisen henkisen romahduksen ja tässä postauksessa avasin, miten se minussa oikein näkyi.

”Toisin kuin voisi luulla, en kulje naama nurin päin, kyynel silmäkulmassa aamusta iltaan niin, etten saisi edes sanoja ulos suustani. Itselläni on kuitenkin ”vain” lievän masennuksen oireita, joten esimerkiksi toimintakykyni on lähes normaali. Saan hoidettua arkeen kuuluvia asioita, mitä nyt aloitekykyni sattuu välillä (lue: usein) olemaan hieman heikohko.”

Millaisia tuloksia kertoi Firstbeat-hyvinvointianalyysi?

Osallistuin joku aika takaperin hyvinvointimentori Kipa Tiivolan Instagram -tilillä arvontaan, jossa oli mahdollisuus voittaa itselleen Firstbeat-hyvinvointianalyysi. Analyysi oli itselleni ennestään siitä tuttu, että muutamille työkavereilleni sekä kavereilleni tämä on joskus teetetty.

Kävi niin hyvä tuuri, että olin toinen niistä onnekkaista, joka mittauksen itselleen voitti ja tässä postauksessa kerron mittauksesta tarkemmin.

”Toi riuhtoo lastaan” | Vai sittenkin jotain muuta?

Meillä on tällä hetkellä 3-vuotias poika, joka on aika vikkelä jaloistaan, edelleen. Aika monet sydämentykytykset on jouduttu kokemaan, koska on meinannut juosta auton alle ja hävinnyt hetkeksi isommassa sisäleikkipuistossa.

”Näet kaupassa äidin ja lapsen. Lapsi haahuilee ja hipelöi kaikkea. Käännät katseesi hetkeksi muualle ja kun taas katsot äitiä ja lasta, nappaa äiti lasta käsivarresta kiinni ja yhtäkkiä lapsi on lattialla itkemässä. Ajattelet mielessäsi, että lapsen äiti varmasti suutuspäissään, ihan tahallaan riuhtaisi lastaan ja tämä kaatui? Vai miksi se äiti yhtäkkiä otti reppanaa käsivarresta kiinni?”

Päivä kanssamme: valehdeltuna ja siloteltuna

Postaus, jossa kerroin valehdeltuna ja siloteltuna eräästä meidän arkipäivästä. Ehkä postausta voisi verrata somen antamaan kiiltokuvamaailmaan, joka kuitenkin on kaukana totuudesta. Tätä postausta kirjoittaessa itseäänkin alkoi naurattamaan, koska oli niiin utopista :D

Teitä lukijoita on selvästi kiinnostanut aremmat, henkilökohtaisemmat, tabuja rikkovat postaukset. Kirjoitukset, joissa on annettu tunteiden näkyä ja avattu sitä sisintä, eikä teksti ole pelkkää pintaliitoa.

Osahan lukee pelkästään kyyläämisen ilosta, mutta monia nämä tekstit ovat koskettaneet syvältä. Siitä kertoo jo se, minkä verran saan viestiä ja palautetta lukijoilta <3

Tehän se olette syy, miksi kirjoitan. Kiitos menneestä vuodesta ja toivottavasti olette matkassa mukana ensi vuonnakin <3

Viestiä / sähköpostia saa aina laittaa ja tuoda esiin ajatuksia, joita kirjoitukseni herättävät.

Kiitos <3

Rakkaudella
Henna

0
Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *