Vuorokausi lapsivapaata ja äiti hurjana haksahti – tonttuoveen

Veimme pojat viikonloppuna vanhempieni luokse yöhoitoon ja suuntasimme mieheni kanssa Lahteen Kärkkäiselle joulu- sekä synttärilahjaostoksille. Nyt on melkein kaikki joululahjatkin hommattu :) Oli ihana olla liikenteessä ihan rauhassa ilman, että joku kiukkuaa tai valittaa, ettei jaksa kävellä. Tai haluaisi hengata vain leluosastolla. Tai muuten vain olisi tylsää. Jäi sellainen ylimääräinen hermojen kiristely reissusta pois.
Illalla kotona nautin pari siideriä ja samalla maalasin ostamamme tonttuoven sekä siihen kuuluvat tarvikkeet. Kärkkäiseltä löytyi tonttuovipaketti, jossa oli puunvärinen ovi, tikapuut ja postilaatikko. Ostimme värit ja siveltimet, joten siinä  tarvikkeita maalatessa oli tälle äidille hurjaa puuhaa lauantai-illaksi.
Tonttuovi sai ympärilleen ”talon”, vähän ”lunta”, joulukuusen ja postilaatikkoon pienen viestin pojille.
Käytin tonttutalon tekemisessä värillisiä kartonkeja, vanua ja askarteluliimaa. Tonttuovi ”karmeineen” on kaksipuoleisella teipillä talossa kiinni ja koko talo on kiinnitetty seinään kaksipuoleisella teipillä.

tonttuovi

tonttuovi
Sinänsä tämä on taas hassua, kun olin itselleni uhonnut, ettei meille mitään tonttuovea tule, mutta välillä sitä yllättää itsensäkin! :D Tämä tonttuovi on saavutus sinänsä, kun miehän en ole mikään askartelija tai näpertelijä. Tonttuovia saa kuulemma täysin valmiinakin, mutta pitipä nyt sitten tehdä  tämä meidän oma ”vaikeimman” kautta.

Isompi pojista on innoissaan tonttuovesta ja käy välillä oven takana kyselemässä, kuuleeko tonttu. Pienemmästä olisi kiva repiä kaikki irti.


Ensimmäisen adventtisunnuntain kunniaksi kaivoin myös kyntteliköt ja muutamia pieniä joulukoristeita esille.

Joulunodotus on virallisesti alkanut.
Saa nähdä, miten tonttuoven takana asusteleva tonttu tulee luonamme vierailemaan ;)
Rakkaudella
Henna
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *