Yhteydenpito ystäviin ruuhkavuosien keskellä

Ruuhkavuosia ja lapsiperhearkea elettäessä yhteydenpito ystäviin ja kavereihin on erilaista kuin aikana ennen lapsia. Nykypäivänä yhteydenpitoa onneksi helpottavat  ja nopeuttavat älylaitteet sekä niissä olevat erilaiset viestisovellukset, mutta miten sitä yhteyttä tulee pidettyä, varsinkin ruuhkavuosien keskellä?
 
 
Kuva: Pixabay
 
 

Toinen on laittanut viestiä ja toinen saa vastattua vasta seuraavana päivänä tai viikon päästä. Ehkä saattaa mennä jopa kuukausi. ”Ai nii, oonkin näköjään unohtan vastata…”, mutta onpahan vastattu.

Siinä, missä toinen kerkeää välissä laittamaan pitkiäkin viestejä, vastaa toinen pikaisesti kesken lasten iltatoimien, koska ei jaksa näpytellä enää myöhemmin lasten mentyä nukkumaan. Siinä vaiheessa, kun talossa on iltaisin rauha maassa, omat silmäluomet tuntuvat jo niin raskailta eikä ajatus enää kulje, kovinkaan fiksusti. Monesti viestit saattavatkin olla ihan puuta heinää, mutta onpahan edes jotain kirjoitettu.

Monien tuntien kahvitreffit ovat vaihtuneet arkena, työpäivien jälkeen suoritettaviin tunnin, puolentoista tunnin pikaisiin kahvitreffeihin, joiden aikana kahvit juodaan ”yhdellä kulauksella” ja yritetään saada kolmen kuukauden kuulumiset kerrottua siinä samalla, kun lapset vaativat kovaäänisesti huomiota. Lauseet jäävät kesken, ajatus pätkii, paljon unohtuu kertoa, mutta onpahan nähty.

Sovitaan kalenterit kädessä puolen tunnin, tunnin kävelylenkki jollekin viikonloppuaamulle. Nämä lenkit pyritään toteuttamaan, vaikka taivaalta sataisi koripallon kokoisia räntärättejä tai tuulisi niin, ettei meinaisi pystyssä pysyä. Haastavaa saattaa olla, mutta onpahan yhdistetty kaksi asiaa: kuntoilu ja ystävyys.

Ehkä jollekin viikonlopulle saadaan sovittua äitien iltavapaata, jotta voidaan ottaa pari lasillista viiniä ja parantaa maailmaa. Näissä tosin on aina riskinä, että joku ihana norovirus tai influenssa tulee perheeseen kyläilemään ja illanvietto joudutaan siirtämään uuteen ajankohtaan, monen viikon päähän, mutta onpahan edes yritetty.

 
Kuva: Tukea vanhemmille -facebooksivu
 

Näitä aikoja elettäessä saattaa mennä viikkojakin, ettei pidetä mitään yhteyttä, mutta silti tiedetään, ja luotetaan, että toinen on siellä. Aina saa kuitenkin laittaa viestiä, aina saa avautua, hiljaiselojen jälkeenkin. Jokainen pitää yhteyttä ja tapailee ystäviään omien voimavarojensa mukaan. Aina ei välttämättä jaksa, oikein mitään, silti se ei tee kenestäkään huonoa ystävää.

Kuten on ihmisiä, on ystäviäkin erilaisia. Emme ole samasta muotista veistettyjä.

 
 

Rakkaudella
Henna

 
 

Kevennyksenä pari linkkiä, joista voit käydä katsomassa, millainen ystävä olet horoskooppimerkkisi perusteella :) Itsehän olen siis vesimies :) Tunnistan osittain itseni, ja tunnistan myös ystäviäni :)

 

Ystävyyshoroskooppi – Mitkä merkit tulevat hyvin toimeen, keillä ei synkkaa?

Ystävyyshoroskooppi – tämän tähtimerkin kanssa horoskooppimerkkisi solmii syvimmän ystävyyden

 
 
 
 
1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *